У Києві та деяких областях оголошували повітряну тривогу: що відомо

Читать на русском
Автор
У частині областей України було оголошено повітряну тривогу
У частині областей України було оголошено повітряну тривогу

Тривога звучала у трьох областях

Сьогодні, 1 червня, приблизно о 10:15 у Київській та Чернігівській областях було оголошено сигнал повітряної тривоги. За 10 хвилин до них додалася і Запорізька область. На даний момент з’явилися деякі подробиці.

Як пишуть профільні Telegram-канали, було зафіксовано загрозу застосування ракет з балістичною польотною траєкторією. Зазначається, що може йтися про крилаті ракети "Іскандер" або про застосування ракет С-300/400.

Жителів областей, де пролунав сигнал повітряної тривоги, просили негайно пройти до укриття. У моменти загрози обстрілу це дуже важливо і може зберегти людські життя.

О 10:40 було повідомлено про відбої повітряної тривоги.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що вранці 1 червня, під час сигналу повітряної тривоги, місцеві жителі Деснянського району Києва побігли в укриття, яке знаходиться в поліклініці №3, проте двері їм ніхто не відчинив. Протягом кількох хвилин сталася трагедія — уламки ракет впали поряд із поліклінікою, внаслідок чого загинули троє людей, включаючи дитину. Коментарі щодо цієї ситуації вже дав мер міста Віталій Кличко, голова Деснянської РДА та поліція.