Росіяни вдарили по Харківщині: багато поранених, серед них діти (оновлено)

Читать на русском
Автор
1644
У Первомайському біля багатоповерхівки стався вибух
У Первомайському біля багатоповерхівки стався вибух. Фото Поліція Харківської області

На місці події працюють фахівці

У місті Первомайський Харківської області пролунав вибух. За попередніми даними, російські окупанти здійснили обстріл фугасним снарядом. Поранення отримали понад десять осіб, включаючи дітей.

Про це сьогодні, 4 липня, у своєму Telegram-каналі повідомив голова Харківської ОВ Олег Синєгубов.

Вибух пролунав приблизно о 13:30. Внаслідок цього було пошкоджено житлові багатоповерхові будинки, а також припарковані автомобілі. У небо здіймаються чорні стовпи диму.

"В результаті (обстрілу, — Ред.) сталося загоряння кількох автомобілів на паркуванні. Наразі попередньо відомо про 12 постраждалих, з яких 5 дітей. На місці знаходяться відповідні фахівці, а також надають допомогу медики", — сказав він.

Голова Офісу президента Андрій Єрмак написав у своєму Telegram-каналі, що станом на 15:00 кількість постраждалих збільшилася до 31 особи (з них 9 дітей, 2 немовляти — 1 рік та 10 місяців).

Оновлено: о 17:039 в Офісі Генерального прокурора України заявили про те, що в результаті обстрілу відомо вже про 38 поранених, з них – 12 дітей. Молодшому – 3 місяці, медики надали дитині допомогу на місці.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що 3 липня у Сумах під час чергової повітряної тривоги російські окупанти атакували дроном-камікадзе житловий будинок. Будівля зазнала значних руйнувань. Постраждали 16 людей та тіло одного мешканця дістали з-під завалів. Водночас були опубліковані моторошні кадри моменту прильоту п’ятиповерхівкою.