"Чи візьмемо Бахмут? Звичайно": Сирський розповів про контрнаступ і втрати росіян

Читать на русском
Автор
Олександр Сирський
Олександр Сирський. Фото Колаж "Телеграфу"

Ситуація на фронті поки що розвивається за планами, які були розроблені та затверджені

Контрнаступ ЗСУ відбувається за планом і українські військові можуть звільнити Бахмут, за який майже рік йдуть бої. У той самий час справи росіян на фронті незавидні, оскільки вони зазнають величезних втрат.

Про це розповів командувач сухопутних військ Збройних сил України Олександр Сирський в інтерв’ю ABC News.

"Ми всі хотіли б досягти такого результату (звільнення Бахмуту, — Ред.), але поки що все розвивається за планами, які були розроблені та затверджені. Я назвав би це природним процесом досягнення нашої перемоги без будь-якого тиску або підштовхування з будь-якого боку", — сказав він.

Командувач позитивно відповів на запитання, чи зможуть Сили оборони звільнити Бахмут.

"Звичайно, я в цьому впевнений", — додав Сирський.

Одна з головних цілей зараз полягає в тому, щоб сильно вимотати російські сили для створення прориву, який можна використовувати для контрнаступу ЗСУ. Водночас Сили оборони ще не пустили в дію весь свій потенціал — ще не сформовані всі бригади та передане Заходом озброєння. У той самий час росіяни безпосередньо орієнтовані на західну техніку та її знищення.

Також, за словами Олександра Сирського, справи противника на фронті погані, адже він зазнає у 8, а то й у 10 разів більше втрат, особливо за кількістю убитих.

Контрнаступ, як зазначає командувач Сухопутних військ, — це дуже складний процес. З українського боку це боротьба за визволення території нашої держави, а з боку супротивника – це лише загарбницька війна.

До речі, питання про те, як довго триватиме війна, Сирський коротко відповів: "Я не знаю".

Варто додати, що Олександр Сирський також висловився щодо ПВК "Вагнера" після її провального заколоту у росії. На думку командувача, цій військової компанії настав кінець і історію з нею можна вважати закритою.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що заступник міністра оборони України Ганна Маляр розповіла про хід контрнаступу і натякнула, що українські військові мають успіхи, але говорити про них поки не можна.