Сім’я героя України Сергія Бубки продає окупантам паливо: розслідування журналістів (відео)

Читать на русском
Автор
16105
Сергій Бубка
Сергій Бубка

На окупованих територіях працюють щонайменше шість заправок, пов’язаних зі спортсменом

Сім’я видатного радянського та українського легкоатлета Сергія Бубки продовжує вести бізнес із так званою "днр" і відкрито продає паливо російським окупантам.

Як йдеться в розслідуванні Bihus Info, йдеться про три компанії, співзасновником, яких вважається Бубка. До 2014 року вони працювали у Донецьку.

Зокрема сімейна компанія "Монблан", яка займається роздрібною торгівлею паливом, після окупації "переїхала" до тоді ще підконтрольної Україні Волновахи і продовжила продавати паливо та продукти харчування за державними тендерами. Серед його клієнтів переважно були комунальні підприємства Донецької області.

Останній тендер в Україні компанія Бубки прийняла у 2018 році, а от у 2023 році спливла у тендерах росії та розпочала роботу з т.зв. "днр". Компанія поставила окупантам талони на паливо, які ті могли використовувати на заправках, що належать родині спортсмена, і продовжують працювати на окупованій території.

Журналісти змогли знайти щонайменше шість таких — 4 у Донецьку, одну в Макіївці та одну на трасі біля Волновахи.

Як повідомлялося раніше, напередодні в Україні спалахнув скандал після того, як стало відомо, що родичі заступника міністра молоді та спорту України Матвія Бідного після початку вторгнення допомагали російській армії.