В Україні оголошували масштабну повітряну тривогу: в Одесі чули вибухи

Читать на русском
Автор
7019
Ту-22м3 Новина оновлена 19 липня 2023, 03:42
Ту-22м3

Українців закликали бути у безпечних місцях

В Україні після опівночі було оголошено масштабну повітряну тривогу, у східних, північних та центральних областях.

Як інформує пресслужба Повітряних сил ЗСУ, це пов’язано з активністю стратегічних бомбардувальників Ту-22м3 та високим ризиком запуску крилатих ракет.

2:30 За попередньою інформацією, літаки відстрілялися і повертаються до місць базування, а загроза залишається лише від кількох дронів, які дісталися і Київської області. В Одесі є інформація про прильоти, а за деякою інформацією, це була одна з наймасштабніших атак на місто з початку війни.

2:10 Окупанти продовжують нещадно обстрілювати Одесу. Крім "калібрів", дронів та берегових ракет "Онікс", по області запустили і ракети Х-22 зі стратегічних бомбардувальників у Чорному морі. Тим часом голосно було й у Запоріжжі, яке обстріляли ракетами С-300.

1:50 Тривога в Україні продовжується. Жителів Одеси знову попередили про повторний запуск "калібрів" у їхній бік, крім того, по напряму області зафіксовано рух великої групи дронів

1:00 Хоча пуски із бомбардувальників не підтвердилися, проте ракети були запущені з моря по південних областях. В Одесі тим часом чули вибухи, а влада закликає городян бути в укриттях

При цьому моніторингові групи повідомляють, що окрім загрози застосування ракет з Курської та Брянської областей, до України наближаються російські ударні безпілотники, які можуть досягти південних областей ближче до першої години ночі. Ще одна група зайшла до повітряного простору України з боку Сумської області.

Як відомо, основною зброєю літаків Ту-22м3 є ракети Х-22, які мають високу потужність, але низьку точність. Тому ці ракети в Україні здобули погану славу руйнівника цивільних об’єктів. Наприклад, такою у січні було зруйновано багатоповерхівку у Дніпрі, внаслідок чого загинули не менше 46 осіб.

Як повідомлялося раніше, росіяни вдарили по Миколаєву ракетою "Іскандер-М" у ніч проти 10 липня. Пошкоджено об’єкт інфраструктури, інформації про постраждалих не надходило.

А в ніч на 12 липня ударні безпілотники атакували Черкаську область, через що сталася пожежа в нежитловій будівлі неподалік обласного центру. Обійшлося без постраждалих.

У ніч на 13 липня потужні вибухи було чутно у Києві, коли окупанти здійснили масовий запуск дронів по території нашої країни.