Чергова гаряча ніч в Криму: дронами підбито підсанкційний танкер окупантів (фото)

Читать на русском
Автор
2761
Підсанкційний російський танкер SIG після атаки морськими дронами
Підсанкційний російський танкер SIG після атаки морськими дронами

Атака дронів на танкер SIG біля Керчі — які ушкодження отримало судно

У районі Керченської протоки вночі 4 серпня було чути вибухи. Внаслідок чергової атаки морськими дронами пошкоджено ще одне судно окупантів — підсанкційний російський танкер SIG.

У російських ЗМІ пишуть, що танкер отримав пробоїну після атаки українського дрону біля Керченської протоки. Там зазначають, що екіпаж не постраждав.

Група рятувальників вирушила з Новоросійська в район Керченської протоки. Два буксири прибули до місця події — вирішується питання про буксирування судна, яке отримало пробоїну внаслідок атаки дрона. З перехопленої розмови екіпажу відомо, що SIG самостійно рухатися не може — затоплено машинний зал.

Ушкодження танкера SIG, який отримав пробоїну внаслідок атаки дрона

Танкер SIG відомий тим, що перебуває у санкційному списку США. Судно спущене на воду ще у 2014 році. На цей танкер у 2019 році наклали санкції США. Причиною цього стала співпраця з Сирією, а саме — постачання авіаційного палива до країни.

В ніч атаки дронами танкер стояв на якірній стоянці 471 за 50 кілометрів від Керченської протоки. Пропагандистські телеграм-канали пишуть, що на борту на той момент перебувало кілька людей. І що у них зафіксували дрібні порізи від розбитого скла.

Пропагандисти вигадують, що цей танкер транспортує нафтопродукти і чомусь називають судно цивільним. Однак, такі заяви викликають сумніви у правдивості з огляду на санкції, накладені на танкер.

Напередодні від атаки морських дронів постраждало ще одне російське судно — Служба безпеки України провела спеціальну операцію в бухті Новоросійська, під час якої було пошкоджено великий десантний корабель "Оленєгорський горняк".

Раніше сайт "Телеграф" писав, що удари по військових та логістичних об’єктах у Криму значно почастішали. Тож окупантам варто чекати нової "бавовни".