Чи варто домовлятися з путіним? Українці озвучили, що думають про компроміси із росією (опитування)

Читать на русском
Автор
7267
росія вбиває українців та руйнує міста вже 545 днів
росія вбиває українців та руйнує міста вже 545 днів. Фото https://t.me/V_Zelenskiy_official

Українці чітко відповіли, чи хочуть шукати компромісні рішення у війні з путінською армією

Більшість населення України не готова йти на компроміси чи поступки у війні з росією. Є невеликий відсоток громадян, які не проти домовитися з агресором, але жертвувати територіями заради миру вони також не погоджуються.

Про це йдеться у опитуванні Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва. Загалом у ньому взяли участь 2019 респондентів.

Більшість українців, а саме 90,4%, не готові йти на територіальні поступки. Водночас близько 4,7% опитаних вважають за прийнятне пожертвувати територіями заради припинення війни. Відмовитись від членства в НАТО заради миру готові понад 18% опитаних громадян, тоді як 73,8% українців категорично проти цього.

Щодо скорочення чисельності ЗСУ у мирний час, то виконати такий ультиматум росії готові не більше 13% українців, але переважна більшість (80%) категорично проти. Зробити російську мову офіційною/державною заради миру готові 18,2% респондентів, проте 75,1%, як і раніше, проти. Скасування політики декомунізації підтримують 17,4% громадян, а 68,7% проти такого кроку.

Дослідники зазначають, що найбільше піти на ультиматуми росії, за винятком територіальних, готові жителі півдня та сходу країни. Але навіть у цих регіонах більшість опитаних вважають, що Україна не повинна йти на поступки росії.

Ідею, що "заради миру потрібно погоджуватися на будь-які компроміси", підтримують 8% опитаних громадян. Однак серед них половина вважає неприйнятними вищезгадані поступки з боку України (у разі територіальних поступок – 2/3). Ті українці, які вважають, що "деякі компроміси є доречними, але не всі", дійсно вважають неприйнятними жодні поступки з боку України (2/3 респондентів).

Раніше "Телеграф" розповідав, чи хочуть українці в НАТО і чи готові пожертвувати членством в Альянсі заради припинення війни. Опитування показало несподівані результати.