"Ми хочемо переконатися": Блінкен зробив заяву щодо контрнаступу ЗСУ

Читать на русском
Автор
6741
Ентоні Блінкен
Ентоні Блінкен. Фото Global Look Press

Візит Блінкена показує постійну та рішучу підтримку України

Під час візиту до України держсекретар США Ентоні Блінкен виступив в українському МЗС. Там він, зокрема, прокоментував український контрнаступ.

Як передає CNN, на зустрічі з главою МЗС України Кулебою Блінкен відзначив "добрий прогрес", досягнутий Україною на фронті. За його словами, результати ЗСУ на полі бою "обнадійують".

Американський чиновник також зазначив, що насамперед його візит показує постійну та рішучу підтримку України у боротьбі з російською агресією.

"Ми хочемо переконатися, що Україна має все, що їй потрібно не тільки для успіху в контрнаступі, але й те, що їй потрібно в довгостроковій перспективі, щоб знати, що вона має сильний стримуючий фактор, сильну обороноздатність. Щоб у майбутньому подібна агресія більше не повторилася", — сказав він і додав, що "Ми також сповнені рішучості продовжувати працювати з нашими партнерами, оскільки вони будують та відновлюють сильну економіку, сильну демократію".

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що 6 вересня до України з офіційним візитом прибув державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен. У зв’язку із приїздом важливого гостя, центр Києва було перекрито.