Під Києвом після першого ж дощу провалилась відремонтована дорога: відео очевидця

Читать на русском
Автор
16627
Під Києвом після першого ж дощу провалилась відремонтована дорога: відео очевидця Новина оновлена 19 вересня 2023, 09:10

Комунальники ще не встигли виїхати, а їхня робота вже розвалилася

Під Києвом місцева влада вирішила відремонтувати одну з автодоріг. Однак нове асфальтове покриття не протрималося й декількох тижнів.

Про це свідчить відео очевидця, яке опублікував головний редактор сайту "Телеграф" Ярослав Жарєнов. На ньому зафільмована вулиця Кучанська, що у Софіївській Борщагівці.

Як можна побачити, на даній ділянці села тільки-но закінчився ремонт дорожнього покриття (місцями навіть техніку ще не встигли забрати), але після першого ж дощу на ньому утворився "сюрприз" для місцевих жителів. Ним є ціла дірка на дорозі. Причому розмір її настільки великий, що туди легко може поміститися нога дорослого чоловіка.

"Ніколи такого не було, і ось знову. Нова дорога вже провалилась. Ще навіть не встигли техніку забрати і доробити дрібниці", — зазначає журналіст і ставить питання місцевій владі "скільки на ній розпиляли?".

Варто зазначити, що на сесії селищної ради у березні 2023 року на капітальний ремонт та обслуговування зовнішніх мереж водовідведення по вказаній вулиці вирішили виділити 6,5 млн грн.

Згідно тендеру на Prozorro, підрядником ремонту стала ТОВ Будівельна група "Технобуд Україна". За ремонт каналізації та дорожного покриття фірма отримала трохи менше 6 млн грн.

ТОВ Будівельна група "Технобуд Україна"

Засновником компанії є Антоненко Галина Володимирівна, а представником компанії названо Пономаря Миколу Валерійовича. Цікаво, що під час тендеру жоден з двох учасників не знизив стартову ціну.

Цікаво, що за даними судових документів, компанія ТОВ Будівельна група "Технобуд Україна" фігурує у розслідуванні Національної поліції України у можливому зловживанні владою посадових осіб Борщагівської сільської ради. За версією слідчих, чиновники укладали договори на ремонт інфраструктури ОТГ зі своїми фірмами на мільйони гривень, які виконували неякісні ремонти заощаджуючи на цьому гроші.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що прямо в центрі Києва городяни, гості столиці та військові, які приїжджають з фронту, змушені пересуватися у нелюдських умовах. Українці обурені від такого ставлення до себе.