Власник "Укрдонінвесту" Кропачов: Компанії, які працюють із "Укрдонінвестом", накопичили достатньо вугілля на зиму, ми готові допомогти і Центренерго

Читать на русском
Автор
Віталій Кропачов
Віталій Кропачов. Фото ideologs.com

Частина ТЕЦ однозначно будуть із запасом палива на опалювальний сезон, але ситуація із готовністю до зими не всюди хороша, каже Віталій Кропачов

ТЕЦ у Києві та Черкасах, які співпрацюють з "Укрдонінвестом", вже накопичили вдвічі більше вугілля до опалювального сезону. Про це в інтерв'ю "Телеграфу" заявив власник компанії "Укрдонінвест" Віталій Кропачов.

"Я знаю, що вони вже накопичили навіть більше товарної продукції перед початком опалювального сезону. Сьогодні, гадаю, вони спокійно (принаймні Київ та Черкаси) і однозначно будуть із балансовим запасом палива. Слава Богу, керівництво цієї компанії нормально з нами працює, платить, у нас цілком адекватні стосунки", — заявив бізнесмен.

Проте, ситуація із готовністю до зими не всюди хороша. "За моїми даними, Центренерго зараз має проблеми з накопиченням вугілля на складах, а також повний провал ремонтних робіт, внаслідок чого, наприклад, Зміївська ТЕС на даний момент взагалі не генерує електроенергію, і ця ситуація триває вже кілька днів. Як я казав, рашисти точно обстрілюватимуть нашу енергосистему. На жаль, Центренерго не готове до зими, з різних причин, але основна – це все ж таки керівництво компанії, яке провалило підготовку до зими та ремонтно-відновлювальні роботи… Зима на носі, контрактів на вугілля немає, тільки слова про те, що в Польщі купуватимуть. Хлопці, ну це ж не нормально. Хочу сказати наступне, що незважаючи на те, що у нас із Центренерго все ще триває судовий процес, що у них перед нами чималі борги, ми готові постачати вугілля на підприємство. Зараз мова не повинна йти про якесь бізнес-протистояння, ми говоримо про життя людей, ми говоримо про долю країни. "Укрдонінвест" готовий працювати на благо країни, як завжди", — заявив Віталій Кропачов.

Повне інтерв'ю Віталія Кропачова "Телеграфу" читайте за посиланням: "Віталій Кропачов: Київ та Черкаси накопичили вдвічі більше вугілля, ніж рік тому, в рамках співпраці з "Укрдонінвестом"