Росіяни вкотре масово обстріляли Україну: де чули вибухи (оновлено)

Читать на русском
Автор
11516
росіяни б'ють по Україні ракетами
росіяни б'ють по Україні ракетами. Фото slovoidilo.ua

Вибухи пролунали у декількох областях

Раннім ранком четверга, 21 вересня, по всій Україні завили сирени повітряної тривоги. Звуки вибухів чули у кількох областях України, активно працювала ППО, але є й прильоти.

Як повідомляють у Telegram-каналі Повітряних Сил ЗСУ та інших моніторингових джерелах, причина — масована атака російських ракет. Було запущено декілька хвиль.

7:17 За даними моніторінгів, дві групи невстановлених ракет зайшли у повітряний простір Дніпропетровської та Сумської областей. Напрямок — м. Дніпро, Полтавщина, Чернігівщина. Ракети маневрують та змінюють напрямок руху. Є також загроза для Київщини та Кіровоградщини.

7:10 Україною знов ширяться повітряні тривоги. Моніторінгові пабліки повідомляють, що над Дніпропетровщиною літають непізнані цілі (схожі на ракети). Вони тримають курс на Полтавщину.

Карта тривог станом на 7:10

7:05 Начальник КМВА Сергій Попко проінформував, що по столиці ворог бив ракетами типу Х-101/555/55, які запускав з приблизно десяти літаків стратегічної авіації Ту-95МС. Тривога в Києві тривала понад дві години. Силами та засобами ППО було знищено понад 20 ворожих цілей. Але внаслідок збиття ракет сталося падіння уламків в кількох районах столиці. В Шевченківському районі є пошкодження газової труби, попередньо без загоряння. В Дарницькому районі уламками пошкоджено нежитлові приміщення та припарковані автомобілі, є займання.

7:00 Як пише "Цензор. НЕТ", внаслідок збиття ракети є влучання в обʼєкт цивільної інфраструктури в центрі Черкас. Про це повідомив мер міста Анатолій Бондаренко.

6:55 Як повідомила пресслужба "Укрзалізниці", через відсутність напруги в окремих районах столиці внаслідок ранкового обстрілу затримується відправлення низки електропоїздів інтерсіті, зокрема:

  • 712 Київ — Краматорськ
  • 722 Київ — Харків

У компанії додали, що для перевезення пасажирів задіяно резервні тепловози, посадку буде оголошено найближчим часом. Kyiv City Express прямує за розкладом.

6:45 На всій території України дали відбій повітряної тривоги. Повну інформацію про атаку пізніше дадуть Повітряні сили України.

6:40 Кличко повідомив, що у Києві є постраждалі. У Дарницькому районі медики госпіталізували 18-ти річну дівчину та 9-ти річну дитину (дівчинку). Вони мешкають у будинку поруч з інфраструктурним обʼєктом, куди впали уламки.

Також у Дарницькому районі рятувальники гасять пожежу на СТО. Крім того, палають дві автівки. Вибиті вікна в двоповерховому будинку поруч. Постраждав й заклад профтехосвіти. Учні були в укритті, серед них постраждалих немає.

Наслыдки російської атаки, Дарницький район
Спалахнула пожежа

6:35 На Львівщині пролунали вибухи. Після цього місцеві жителі спостерігали стовп диму. Голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький уточнив, що вибухи пролунали у Дрогобицькому районі. Інформація щодо постраждалих та руйнувань уточнюється.

Дим на Львівщині

6:30 Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що рятувальники гасять пожежу в Дарницькому районі, є звернення до медиків. У Голосіївському районі руйнувань і постраждалих немає.

6:27 Повідомляють про звуки вибухів у Рівному та Івано-франківську. Можливо, це робота ППО. У частині Рівного зникло світло та вода. Також вибухи чули на Вінничині.

Повітряну тривогу оголошено по всій території країни. Вибухи пролунали у Києві, зокрема їх чули жителі передмістя, Софіївської Борщагівки. Як інформують у КМВА, у столиці працює ППО. Цю інформацію підтвердив також мер Києва Віталій Кличко.

Кличко повідомляє, що вибух пролунав у Дарницькому районі. Всі екстрені служби слідують на місце. Також виклик у Голосіївській район. Міський голова столиці додав, що у деяких мікрорайонах Святошинського району немає світла та води. Екстрені служби працюють.

За даними мера, у Шевченківському районі уламки ракети пошкодили газову трубу. Пожежі немає. Газова служба на місці. У Дарницькому районі є руйнування нежитлових будівель. Наразі інформації про постраждалих немає.

"У Києві триває повітряна тривога. Внаслідок роботи ППО по збиттю ворожих цілей сталося падіння уламків в Голосіївському та Дарницькому районах столиці. Усі екстрені служби слідують на місця. Інформація щодо жертв та руйнувань уточнюється. Перебувайте в укриттях до відбою повітряної тривоги!", — проінформував начальник КМВА Сергій Попко.

Також потужні вибухи пролунали у Харкові. За даними моніторінгових каналів, росіяни атакують місто балістичними ракетами С-300.

"У Харкові пролунали вже кілька вибухів. Інформація щодо руйнувань та постраждалих уточнюється", — написав в Telegram міський голова Харкова Ігор Терехов.

Згодом він уточнив, що загалом зранку 21 вересня по Харкову було щонайменше шість "прильотів". За попередньою інформацією, яка потребує уточнення, всі вони сталися у Слобідському районі міста. Триває збір інформації щодо можливих постраждалих та руйнувань.

За даними моніторінгів, група ракет перебувала у повітряному просторі заходу України. Була загроза для Хмельниччини, Тернопільщини, Івано-Франківщини, Львівщини. Повідомлялося, що у Хмельницькій області пролунали вибухи. У Повітряних силах повідомили про загрозу для Рівненщини.

Як повідомляв "Телеграф", у ніч на середу, 20 вересня, росіяни атакували Україну безпілотниками, запустивши кілька хвиль "шахедів". Під удар потрапила і Полтавська область, було влучання у Нафтопереробний завод у Кременчуці.