Зеленський приїхав до Конгресу США, але йому не дали виступити: подробиці

Читать на русском
Автор
39635
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський. Фото president.gov.ua

У президента пройде низка інших зустрічей замість виступу

Спікер палати представників США Кевін Маккарті відмовив президентові України Володимиру Зеленському у виступі перед Конгресом. Натомість в українського лідера відбудуться інші зустрічі.

Таке рішення Маккарті пояснив зайнятістю законодавців. Про це повідомляє американське видання Punchbowl News.

"Зеленський також попросив виступити із ще одним спільним зверненням до Конгресу, як він це зробив у грудні минулого року. Як нам повідомили, республіканці Палати представників відхилили це прохання", — йдеться у повідомленні.

Натомість Володимира Зеленський спілкуватиметься з Кевіном Маккарті, лідером меншості в Палаті представників Хакімом Джефрісом та іншими головами комітетів та високопоставленими членами на першому поверсі Капітолія.

Тим часом The New York Times пише, що президент України може виступити перед членами Сенату у закритому форматі. Цю зустріч має намір організувати лідер демократичної більшості у верхній палаті Конгресу Чак Шумер. Проте деякі законодавці вже відмовилися відвідувати цей захід.

"Він приїде просити ще більше допомоги. Якщо ви хочете ще більше допомоги від нас, нехай ЄС забезпечить свою справедливу частку", - заявив сенатор-республіканець Марк Браун.

При цьому NYT припускає, що відмова Зеленському у виступі пов’язана з позицією республіканців, багато хто з яких виступає за скорочення обсягів допомоги для України.

Нагадаємо, раніше генерал Микола Маломуж назвав "Телеграфу" головні пріоритети візиту Володимира Зеленського до Сполучених Штатів. За його словами, наголос буде на два аспекти.