В Україні відчули землетрус: де і якої сили були поштовхи

Читать на русском
Автор
8110
Землетрус
Землетрус

В Україні стався землетрус

У сусідній з Україною країні стався землетрус магнітудою 4,5 бали за шкалою Ріхтера, а поштовхи відчувалися навіть в Ужгороді.

За даними системи оповіщення Google, епіцентр землетрусу знаходився за 19 кілометрів від міста Гуменне, яке знаходиться на сході Словаччини. При цьому поштовхи були відчутні не лише у Словаччині, а й у Польщі та Угорщині, а також у деяких частинах України.

Сила землетрусу склала 4,5 бали, що класифікується як "помірне". При землетрусі такої сили воно відчувається багатьма людьми, а в будинках можна спостерігати хитання висячих предметів, скрип підлог та інші ознаки.

Окрім того, мер Львова Андрій Садовий поінформував, що поштовхи відчувалися навіть там.

Глава Закарпатської ОВ Віктор Микита зазначив, що поштовхи було чути по всьому регіону, а співробітники ДСНС вже почали перевіряти інформацію про можливі пошкодження інфраструктури. Він додав, що це вже третій землетрус у Карпатах.

"Станом на зараз немає інформації щодо можливих загроз, однак прошу краян бути пильними і в разі повторних поштовхів перейти в безпечні місця, подалі від багатоповерхівок та інших висотних будівель", — додав він.

Як відомо, землетруси в деяких куточках України не є рідкістю, однак у більшості випадків вони дуже слабкі, а тому люди їх не відчувають. Втім, є й зворотні ситуації, наприклад у червні жителів Криму переполошив землетрус, який вони переплутали з прильотами.