У Запоріжжі та Дніпрі пролунали потужні вибухи: всі подробиці (оновлено)

Читать на русском
Автор
2256
Є загроза застосування балістики
Є загроза застосування балістики. Фото Відкриті джерела

Громадян просять залишатися в укриттях

Вдень 18 жовтня у Запоріжжі та Дніпрі після сигналу повітряної тривоги пролунали вибухи. Наразі є загроза застосування ракет з боку російських окупантів.

У моніторингових Telegram-каналах вже повідомили, що було зафіксовано пуски балістичних ракет із Криму у бік Дніпра. Тим часом інформацію підтвердили у Повітряних силах ЗСУ. Громадяни просять залишатися в укриттях до відповідних розпоряджень.

Один із великих військових українських Telegram-каналів "Николаевский Ванек" повідомляє, що було зафіксовано пуски двох ракет. За попередньою інформацією, йдеться про "Іскандер-М". 18 жовтня такі ракети окупанти запускали по Миколаївській та Дніпропетровській областям.

"Це балістичні не зовсім точні ракети — не завжди виходить зафіксувати пуск/підготовку до пуску та включити вчасно оповіщення", — йдеться у повідомленні.

До того ж такі ракети дуже складно збивати й робити це можуть лише деякі засоби ППО, які є в Україні.

О 13:07 повітряна тривога по областях була скасована.

Оновлено: голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак у своєму Telegram-каналі повідомив про вибухи у Дніпровському районі міста.

"Через ворожу атаку сталася пожежа. Попередньо загиблих та постраждалих немає. Усі деталі з'ясовуємо. А поки що ще раз прошу – зберігайте інформаційну тишу. Жодних повідомлень, фото чи відео. Це і ваша безпека", — написав він.

У Запорізькій області та Запоріжжі станом на 14:47 зберігається загроза обстрілу. Про це сказав голова Запорізької ОВ Юрій Малашко.

"Активність тактичної авіації противника. Загроза застосування авіаційного озброєння (КАБ/КАР) для переднього краю Запорізької області", — зазначив він.

Карта тривог зараз виглядає так:

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що в ніч проти 18 жовтня російські окупанти атакували Запоріжжя. Було зафіксовано приліт по житловому будинку. В результаті є загиблі та постраждалі.