"Заочки" більше не буде: в Україні змінюють процес здобуття вищої освіти

Читать на русском
Автор
5058
"Заочки" більше не буде: в Україні змінюють процес здобуття вищої освіти

З 2024 року здобуття освіти в Україні проходитиме за новими правилами

В Україні проведуть фундаментальні зміни у процесі здобуття вищої освіти. Зокрема, уряд хоче відмовитися від заочної освіти.

Як повідомив у своєму telegram-каналі віцепрем'єр-міністр — міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій України Михайло Федоров, реформа відбувається з метою наближення української освіти до європейських стандартів. Тому студентам дадуть більше свободи у прийнятті рішень.

Зокрема, студентів на 1-2 курсах навчатимуть загальним для галузі дисциплінам, а після цього вони зможуть обрати конкретну спеціалізацію, яка їм сподобалася найбільше.

Крім того, в Україні відмовляться від заочної та вечірньої форм здобуття освіти, натомість студентам запропонують дистанційний режим, на якому вони зможуть самі обирати годину та місце для проходження занять.

Також буде врегульовано питання мінімальної кількості занять в аудиторії. Якщо раніше більшість занять могли віддати на особисту обробку, то тепер буде певна кількість годин, які виділять для лекцій чи практики.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" поговорив з експертами і дізнався, чим керувалася влада, коли планувала скасування заочної освіти, і чи виправдано цей крок.