Політолог розповів, чому Зеленський тягне із підписанням закону про зниження призовного віку

Читать на русском
Автор
5149
ЗСУ
ЗСУ

Президент поки що не готовий ввести рішення в силу

Попри те, що парламент більшістю голосів ухвалив рішення щодо зниження призовного віку в Україні, президент Володимир Зеленський все ще не готовий поставити під ним свій підпис.

Як пояснив "Телеграфу" політолог Володимир Цибулько, глава держави може мати багато причин затягувати процес, проте цілком імовірно, що однією з причин є небажання спричинити гнів українців.

За його словами, цей гнів може зіграти проти Зеленського, якщо той вирішить балотуватись на другий термін. Політолог зазначає, що рішення торкнеться насамперед молоді, яка і є основним електоратом чинної влади.

Цибулько зазначає, що сучасна війна меншою мірою стосується копання окопів та боїв зі стрілецькою зброєю в руках, а більше пов’язана з високими технологіями, які дозволяють збільшити дистанцію між нашими бійцями та ворогами.

Зокрема це стосується безпілотників. В Україні їх не лише активно виробляють, а й готують кадри, які ефективно їх застосовуватимуть у бою.

"У цьому сенсі молодь справді буде більш ефективною, адже вони швидко навчаються, добре знаються на техніці, нестандартно мислять і мають швидку реакцію. Іншими словами, не потрібно думати, кого нам більше шкода — молодого чи старого, слід думати, як ефективно задіяти обох і не втратити жодного", — додав політолог.

Більше на цю тему читайте у матеріалі "Телеграф": В Україні знижують призовний вік: резони ЗСУ та наслідки для демографії

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що таке бойовий порядок денний і коли його вручають. Адвокат пояснила, що загрожує за неявку до військкомату за таким документом.