Північна Корея допомагає росії: Рустамзаде назвав дві найбільші проблеми ворога

Читать на русском
Автор
Снаряди з КНДР
Снаряди з КНДР. Фото Соцсети

Потреба росії в боєприпасах істотно перевершує можливості виробництва

Постачання російським окупантам боєприпасів із КНДР не зможуть закрити всі потреби ворога в снарядах. Однак це все одно збільшить кількість обстрілів армією рф українських позицій.

Про це в інтерв’ю "Телеграфу" розповів авторитетний військовий аналітик, провідний аналітик центру STEM Агіль Рустамзаде. При цьому він наголосив, що не потрібно недооцінювати супротивника.

Аналітик повідомив, що коли обговорювалося питання участі у війні Північної Кореї, весь світ дійшов єдиної думки, що є лише одна вузька залізниця і КНДР не зможе у великих обсягах передавати боєприпаси росії. "І що зробила росія? Вона підігнала контейнеровоз до порту Північної Кореї, завантажила 300 контейнерів з боєприпасами, підпливла до свого порту, який має залізничну гілку, і через 3-4 тижні весь цей вантаж із Північної Кореї вже знаходився на складах, які підживлюють артилерійськими боєприпасами російську армію", — зазначив він.

При цьому Рустамзаде припустив, що постачання з КНДР зможуть збільшити кількість використовуваних артилерійських боєприпасів російською армією не більше ніж на 10-20%. Він наголосив, що різке збільшення випуску артилерійських боєприпасів — це дуже складний процес, який потребує гігантських зусиль, особливо якщо немає можливості збільшувати виробництво комплектуючих.

"Тому що Північна Корея не володіє виробничими потужностями, щоб виробляти мільйон або 2 мільйони артилерійських боєприпасів на рік. А порівняно з початком війни та ситуацією на цей час рівень застосування артилерійських боєприпасів російською армією впав у 5 разів", — заявив аналітик.

На думку експерта, росія не може забезпечити виробництво необхідної кількості боєприпасів: від 5 до 10 млн снарядів на рік. Він наголосив, що зараз росія має можливість виробляти від 1 до 2 млн снарядів на рік. "І ось цей пробіл Північна Корея однозначно заповнити не зможе, але зайві 500 тисяч снарядів на рік можуть на 10-20% збільшити можливості росії", — сказав Рустамзаде.

Також, за інформацією аналітика, у росії вже є дуже великі проблеми з артилерійськими системами. Вдала контрбатарейна боротьба української армії призводить до того, що цих гармат стає менше, а більшість із них серійно і у великому масштабі не виробляють для російської армії. Тому, враховуючи всі комплексні фактори, за великої перенапруги Північної Кореї, вона може збільшити на 10–20% кількість боєприпасів, що випускаються за день на вашій території. Зараз це 5-7 тисяч боєприпасів на день, і Північна Корея може підняти цю цифру до 9-10 тисяч ", — підсумував він.

Нагадаємо, раніше Рустамадзе розповів, що, незважаючи на незначну кількість звільнених територій, українські контрнаступальні дії у 2023 році мали дуже великий успіх. Бійці Збройних сил України змогли певною мірою виснажити російську армію.

Більше з цієї теми читайте у матеріалі "Телеграфа": "Ворог перейшов на військові рейки, а Україна ще розгойдується": військовий аналітик Агіль Рустамзаде".