Окупанти запроваджують комендантську годину на захоплених територіях Запорізької області: що відомо

Читати російською
Автор

Її дія не буде поширюватися на низку автошляхів

Окупанти вводять режим комендантської години на захопленій росією території Запорізької області. Він розпочне діяти з 1 листопада.

Про це повідомив гауляйтер окупованих територій Запоріжжя євген балицький. Комендантська година діятиме з 21:00 до 05:00.

Водночас дія комендантської години не поширюватиметься на автомобільну дорогу М-14 "Одеса – Мелітополь – Новоазовськ" від Мелітополя до кордону між Запорізькою областю та окупованою частиною Донецької області. Також він не діятиме автомобільною дорогою М-18 "Харків – Сімферополь – Ялта" від Мелітополя до кордону між Запорізькою та Херсонською областями.

Нагадаємо, росія окупувала частину Запорізької області з початку свого повномасштабного вторгнення в Україну — 24 лютого 2022 року. 26 лютого місто Бердянськ перейшло під контроль росії, 1 березня окупанти захопили Мелітополь. Крім того, 4 березня ворог узяв під контроль Енергодар, де розташована Запорізька атомна електростанція.

У травні 2022 року росія почала видавати паспорти на окупованих територіях. У липні рф видала указ, що поширює російські закони про військову цензуру на Запорізьку область і передбачає у якості покарання депортацію в росію. 30 вересня 2022 року після фейкового референдуму гауляйтер балицький підписав договір про "входження до складу росії", і росія формально анексувала Запорізьку область.

Як повідомляв "Телеграф", днями вночі пролунав вибух у Мелітополі. Під удар могла потрапити військова база окупантів.