ЗСУ змусять ворога відповзати: Рустамзаде назвав п’ять видів зброї, які змінять ситуацію на полі бою

Читать на русском
Автор
832
Фронт
Фронт. Фото t.me/generalstaff_ua

Україна має нарощувати власне виробництво зброї

Для того, щоб змусити ворога відступати з території України, ЗСУ особливо потрібно кілька видів озброєння. Крім того, воно має бути у достатній кількості.

Про це у першій частині інтерв’ю "Телеграфу" розповів авторитетний військовий аналітик, провідний аналітик центру STEM Агіль Рустамзаде. Він назвав, якої зброї критично не вистачає ЗСУ на цей момент, а її можна виробляти всередині країни. Це — гарматні установки, протитанкові ракетні комплекси, повітряні, морські, надводні та підводні дрони, балістична ракета "Грім" та САУ Богдана.

"путін у своєму виступі сказав, що ATACMS не вплине на ситуацію на полі бою. І він правий. Так, ви виснажуватимете авіацію, якісь сили та ресурси в тилу, але кількість бойової техніки та солдатів, які стоять перед українською армією, не зменшиться.Наприклад, вас атакують "Шахедами".Значить, вам необхідні гарматні установки, які в автоматичному режимі збивають дрони. Ви виходите на дуже великі масштаби застосування дронів, але те ж саме намагається зробити й ваш ворог.Ваш ворог ці гармати зробити вже не встигне, не зможе, у нього і технологій немає. А у вас є технології, які ви можете скопіювати, наприклад, Gepard (німецька самохідна зенітна установка. — Ред.)", — зазначив аналітик.

Він додав, що Україна має потужності, щоб виробляти протитанкові ракетні комплекси, це КБ "Луч". Спільно із західними партнерами можна за короткий термін модернізувати ракети, збільшивши їх дальність до 10-20 кілометрів і виготовляти масово. Крім цього, потрібно масштабувати багато разів кількість дронів: повітряні дрони, морські, надводні та підводні.

"У новинах росіяни кажуть, що ви застосовуєте балістичну ракету "Гром", але у вас про це тихо. Якщо ви реально почали їх застосовувати, то їх потрібно робити дуже багато: не менше 50 штук на місяць. Треба працювати комплексно. Те, що я позначив, дозволить вам на полі бою, не використовуючи великих людських ресурсів, знищувати вашого супротивника в активній обороні та через 3-6 місяців створити умови, коли ворог не зможе тримати лінію фронту в тисячу кілометрів і буде тихенько відповзати. Оце парадигма війни на виснаження, яке, сподіваюся, зрозуміє кожна людина в Україні, у тому числі й люди, які ухвалюють рішення", — наголосив Рустамзаде.

За його словами, у цій парадигмі немає місця танкам та БМП, але є місце для САУ "Богдана", яку Україна почала виробляти. Однак потрібно масштабувати, збільшувати виробництво у десять, двадцять, тридцять разів.

"Але що мене особливо пригнічує: я дуже багато чув від представників вашої оборонки, що їм нема де виробляти зброю та боєприпаси й що вся територія України під обстрілом. Ну тоді подивіться на досвід ХАМАСу, як вони примудрялися під землею робити стільки ракет", — наголосив експерт.

Детальніше про те, за рахунок чого Україна зможе переломити ситуацію на фронтах на свою користь і змусити рф "відповзти", чим небезпечна співпраця росії з Північною Кореєю, що потрібно робити вітчизняній оборонці, щоб не залежати від настроїв у США та інші питання, читайте у повній версії першої частини інтерв’ю: "Ворог перейшов на військові рейки, а Україна ще розгойдується": військовий аналітик Агіль Рустамзаде

Раніше "Телеграф" розповідав, що Велика Британія передасть Україні комплекс ближньої дії для захисту від дронів-камікадзе. Йдеться про Terrahawk Paladin – новітніх (останній варіант представлений у 2022 році) комплексах ППО, що є універсальною системою, яку можна ставити як стаціонарно, так і перевозити на вантажному автомобілі.