Звільнення голови ССО в Україні почало обростати скандальними подробицями

Читать на русском
Автор
13230
Навіть Залужний не знає, чому Зеленський звільнив Хоренка
Навіть Залужний не знає, чому Зеленський звільнив Хоренка. Фото Колаж "Телеграфу"

Зібрали останні новини у справі

Однією з топновин дня 3 листопада стало раптове звільнення глави Сил спеціальних операцій Віктора Хоренка, — його з посади особисто звільнив указом президент Володимир Зеленський. Виявилось, що сам Хоренко цього не знав.

Він дізнався про зміни у своїй кар’єрі тільки із засобів масової інформації, і що стало причиною цього, — досі не може з’ясувати. Про це він сам розповів у ток-шоу УП.

За словами Хоренка, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний теж не знав про звільнення і після новин про це викликав його для розмови.

"Причини не знаю, дізнався про це зі ЗМІ. Спілкувався з головнокомандувачем, який теж пояснити це не зміг. Главком повинен був подавати подання, але він мені відповів, що він цього не робив. Я не розумію, що сталося. Валерій Федорович мене викликав, питав, що за ситуація, я йому відповів, що я не знаю", — розповів Хоренко.

На питання про те, чим Хоренко займатиметься далі, він запевнив, що продовжуватиме працювати на перемогу, проте ще не знає, як саме. Що цікаво, Зеленський у вечірньому зверненні, яке було опубліковано до інтерв’ю Хоренка, заявив, що він тепер працюватиме у Головному управлінні розвідки.

Варто зауважити, що за лічені дні до такого раптового звільнення Віктор Хоренко дав перше інтерв’ю, в якому розповів про спецоперації ССО у тилу ворога, на окупованих територіях та за кордоном, як планувалися операції з посилення бійців "Азовсталі", чим ССО кращі за російські спецслужби та за яких умов Україна переможе у війні.

Нагадаємо, що місце Хоренка у ССО згідно з указом президента посів Сергій Лупанчук, про якого у відкритих джерелах інформації немає. Відомо лише, що він має звання полковника.

Як повідомляв "Телеграф", раніше в Time вийшла гучна стаття про Зеленського, в якій, серед іншого, йшлося і про звільнення одного з генералів.