Тривога в Україні тривала майже чотири години (оновлено)

Читать на русском
Автор
7404
Повітряна тривога
Повітряна тривога. Фото Telegram

Сирени гудуть по всій країні

В усіх українських містах без винятку пролунала повітряна тривога. У повітряних силах попереджають українців про небезпеку.

Як повідомляють моніторингові групи, сирени пролунали через зліт російського МіГ-31К — носій надзвукової ракети Х-47м2 "Кинжал", яка загрожує всім регіонам країни. Борт піднявся у повітря на аеродромі "Саваслейка" в росії.

Станом на 10.36 ситуація по країні стабільна. Прогнозів щодо тривалості тривоги поки що немає. Військові стежать за ситуацією. Про загрозу іншого ракетного озброєння, наприклад, балістичних ракет поки що не повідомляється.

Оновлено 13:50. Спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів, що раніше тривоги тривали в середньому 20-90 хвилин, це були тренувальні польоти, які тривали доти, доки не закінчиться паливо. Тепер росіяни відпрацьовують дозаправку МіГ-31К у повітрі.

"Зараз ворог вдався до інших завдань, які ставить перед собою. Це відпрацювання дозаправки в повітрі. Зрозуміло, що час перебування МіГу в повітрі зростає фактично вдвічі. Зараз довжина таких тривог більше ніж 2,5 години", — сказав він.

Оновлено 14.06. Відбій масштабної повітряної тривоги. Загроза залишилася лише для східних областей.

Нагадаємо, що російські окупанти не робили масованих атак по Україні з середини вересня. Однак не можна виключати, що удари з їхнього боку будуть, але тактика може змінитися. Полковник запасу розповів, коли і яких атак чекатиме на Україну. Не виключено, що ворог проводитиме атаки, але використовуючи ракети в обмеженій кількості та в міру необхідності.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що відомо про одну з найгрізніших путінських ракет — "Кинджале".