Держзрада і не лише: суд нарешті виніс вирок Киві

Читать на русском
Автор
720
Суд виніс вирок Іллі Киві
Суд виніс вирок Іллі Киві. Фото Ян Доброносов, "Телеграф"

Ескнардепа засудили за чотирма статтями до 14 років за ґратами з конфіскацією

Скандальному любителю путіна і колишньому народному депутату України Іллі Киві дали 14 років в'язниці з конфіскацією майна. Його засудили відразу за чотирма статтями Кримінального кодексу.

Відповідне рішення у понеділок, 13 листопада ухвалив Личаківський суд Львова. Обвинувальний вирок екснардепу опублікований на сайті суду.

Скандального політика визнали винним у кількох кримінальних правопорушеннях:

  • Публічні заклики до насильницької зміни та повалення конституційного ладу і захоплення державної влади особою, яка є представником влади, з використанням засобів масової інформації (ч.3 ст.109);
  • державна зрада, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України шляхом надання іноземній державі допомоги в проведенні підривної діяльності проти України (ч.1 ст.111);
  • публічне використання символіки комуністичного тоталітарного режиму, вчинене особою, яка є представником влади (ч.2 ст. 436-1);
  • публічні заклики до агресивної війни (ст.436).

"Суд остаточно призначив Іллі Киві покарання у виді позбавлення волі строком 14 років з конфіскацією майна", — йдеться у повідомленні суду.

Зазначається, що розгляд кримінального провадження здійснювався у формі спеціального судового провадження за відсутності обвинуваченого (in absentia), оскільки останній переховується від органів слідства та суду на території росії, а також оголошений у міжнародний розшук.

Водночас вирок суду ще не набрав чинності та протягом тридцяти днів з дня його проголошення може бути оскаржений.

Як відомо, Кива втік з України незадовго до початку повномасштабної війни, а згодом попросив у країни-агресорки політичний притулок. В Україні його було позбавлено мандата, а потім правоохоронці відкрили кримінальні справи стосовно зрадника, зокрема за підозрою в держзраді.