У Києві повітряна тривога: куди летять ворожі дрони

Читати російською
Автор

Тривогу оголошено в ряді областей та в Києві

Російські безпілотники знову атакують територію України. Моніторингові групи фіксують щонайменше три групи у центральних та північних областях.

Як повідомляє пресслужба Повітряних сил ЗСУ, одна з груп рухалася у бік Києва, через що там оголосили повітряну тривогу. Моніторингові групи ж повідомляють про мінімум три великі групи БПЛА.

За попередньою інформацією, одне з них рухається через передмістя Києва у бік Вінницької області, проте не виключено, що вони змінять траєкторію руху.

Ще дві групи рухаються через Вінницьку область у бік Хмельницької та через північні області у бік Черкаської з вектором на західні області.

Наразі про прильоти інформації не надходило, проте мешканців областей, де оголошено тривогу, закликають перебувати в укриттях до відбою.

UPD. О 23:49 У Повітряних силах попередили, що ударні ворожі БпЛА наближаються до Києва з північного напрямку.

Вже о півночі місцеві телеграм-канали повідомили про вибухи внаслідок роботи ППО у столиці і що вдалося збити декілька "Шахедів".

UPD. Станом на 00:04 та 00:06 Повітряні сили повідомили, що група ударних ворожих БпЛА перебуває у районі Кам'янецьк-Подільська, а інші групи ударних БпЛА рухаються між Черкасами та Білою Церквою у північному напрямку відповідно.

UPD. Станом на 00:14 на підступах до Києва працює ППО. Загроза БпЛА для столиці зберігається, повідомив начальник КМВА Сергій Попко.

Як повідомлялося раніше, останнім часом росіяни активно використовують БПЛА для обстрілу України. Так, лише в ніч на 18 листопада окупанти запустили 38 безпілотників, з яких українські військові змогли збити 29. Частина з них намагалася атакувати Київ, але там їх перехопили кошти ППО.