"Обов’язкова мобілізація для жінок однозначно буде": бойовий медик пояснив, чому це необхідно

Читать на русском
Автор
4774
Деякі військові впевнені, що мобілізація жінок повинна бути обов’язковою
Деякі військові впевнені, що мобілізація жінок повинна бути обов’язковою. Фото Ян Доброносов, "Телеграф"

На думку військового, що швидше Україна зробить мобілізацію для всіх, то краще

Мобілізація в Україні триває вже майже два роки. І вона має почати торкатися всіх, у тому числі жінок.

Таку думку висловив у коментарі "Телеграфу" висловив сержант ЗСУ та бойовий медик Борис Хмілевський. Він упевнений, що в Україні давно настав той час, коли обов’язкова мобілізація "має бути оголошена для всіх", адже ситуація "коли кількість прав та обов’язків у країні регулюється виключно наявністю або відсутністю статевих органів", він вважає абсурдною.

Також Хмілевського бентежить той факт, що поки кордони залишаються закритими для чоловіків, жінки, які несуть службу в західних регіонах, їздять за кордон на вихідні навіть без відома своїх командирів.

"Тобто обов’язкова мобілізація для жінок однозначно буде. І я вважаю, що чим швидше ми це зробимо, тим краще. У нас є гарні приклади, як це робиться в інших країнах. У нас є приклад Ізраїлю, в якому спокійно служать жінки, і світ не рухнув, нічого поганого не відбулось, армія не розпалась. Тобто це абсолютно нормальна історія, і, можливо, зараз нам до неї треба приходити", – сказав Хмілевський.

Більше про те, як ставляться до призову на війну українок самі військові та чи обговорюється така можливість на офіційному рівні, ви можете прочитати у повній версії матеріалу "Телеграфа" під назвою "Мобілізація жінок – перебір чи неминучість? Військові відповіли, чи потрібні українки на війні вже сьогодні".

Нагадаємо, раніше ми писали про те, хто з українок має вже стати на військовий облік.