"Майже втричі більше, ніж 2014-го": Зеленська назвала кількість жінок у ЗСУ

Читать на русском
Автор
ЗСУ
ЗСУ. Фото Telegram

Дедалі більше жінок стають на захист України

Виступаючи на Українському Жіночому Конгресі, перша леді Олена Зеленська заявила, що все більше жінок бере участь у захисті України у лавах ЗСУ. Вона назвала цифру 43 з половиною тисячі.

Про це йдеться у матеріалі "Телеграфа". Також, за словами Зеленської, дедалі більше українок розвивають власний бізнес.

"Ми з вами самі пишемо роль жінок, вона вже змінилася і продовжує змінюватися. Дві важливі цифри: за даними кадрового центру ЗСУ, на даний момент у нас уже 43 з половиною тисяч жінок військовослужбовців. Це майже втричі більше, ніж у 2014-му. Друга знакова цифра — 56 відсотків створених бізнесів за цей рік це жіночий бізнес, що більше, ніж будь-коли. Мені здається, що з цих цифр складається дуже виразна форма українського жіночого лідерства зараз", — зазначила перша леді України.

Примітно, що ще в середині жовтня Міноборони повідомляло, що у ЗСУ служить майже 43 тисячі жінок. Уточнювалося, що за два роки кількість жінок в армії зросла на 12 тисяч. Судячи зі слів Олени Зеленської, із середини жовтня ще сотні українок вступили до ЗСУ.

Детальніше читайте у матеріалі "Телеграфа": Різниця у зарплатах та права у політиці: що знакові жінки країни говорять про гендерну рівність в Україні

Раніше "Телеграф" повідомляв, що за добу 23 листопада по всій лінії фронту сталося 64 бойові зіткнення. На Куп’янському напрямку інтенсивність боїв дещо знизилася, найактивнішим ворог був на Авдіївському напрямку.