Нова хвиля наступу на Авдіївку: що відбувається на найгарячішій ділянці фронту (карта)

Читать на русском
Автор
7282
Наші воїни тримають оборону
Наші воїни тримають оборону. Фото t.me/generalstaff_ua

Ідуть важкі бої

Росіяни розпочали чергову хвилю штурмів на Авдіївському напрямку. Однак, на думку аналітиків Інституту вивчення війни (ISW), вони ведуть їх зі "слабкими механізованими силами", і атаки ворога "не призведуть до швидкого просування".

Такі висновки подано у звіті ISW за 24 листопада. Цього дня українські офіційні особи повідомили, що російські війська розпочали нову наступальну операцію у напрямку Авдіївки, аналітики зазначають, що при цьому ворог задіяв слабші механізовані сили, ніж під час попередніх наступальних хвиль у жовтні.

Український Генеральний штаб повідомив, що українські війська відбили щонайменше 50 російських атак на Авдіївському напрямку. Це дані за два дні – 23 та 24 листопада.

Експерти вважають, що великі наземні штурми піхоти, ймовірно, становитимуть значну загрозу українським військам, які обороняються на Авдіївському напрямку. Водночас вони не призведуть до швидкого просування росіян у цьому регіоні.

Ситуація на Авдіївському напрямку на карті deepstate

Нагадаємо, український військовий та публіцист Євген Дикий розповів, як сніг та похолодання впливають на перебіг війни. За його словами, наші військові з настанням морозів потребують додаткової підтримки.