Удар по авіазаводу в росії: експерт пояснив, чому ураження МіГів ще не вся новина

Читать на русском
Автор
3877
Військовий експерт Петро Черник
Військовий експерт Петро Черник. Фото armyinform.com.ua

Успішні атаки на подібні обʼєкти можуть стати переламним моментом у війні

Під час атаки по російському заводу у Смоленську пошкоджень могли зазнати ворожі винищувачі-перехоплювачі дальньої дії МіГ-31К, які є носіями ракет "Кинджал". Якщо це дійсно так, то це чудова новина для України.

Адже росіяни не мають можливості створювати подібні літаки. Про це в ефірі телемарафону повідомив військовий експерт Петро Черник.

"МіГів, модернізованих під "Кинджал", усього 10 одиниць. І якби насправді саме ці МіГи підпали під удар — то це дуже хороша для нас новина. Чому? Тому що росіяни будувати таких МіГів більше не можуть", — зауважив він.

За словами аналітика, "наймолодший" літак було вироблено у 1994 році.

"А взагалі в стратегічному контексті якраз нищення воєнно-промислового комплексу, якраз удари по усіх типах заводів, котрі виробляють зброю, і є тим стратегічним завданням, котре у перспективі може переламати хід війни, але є нюанс — масштаби мають значення", — додав Черник.

На його думку, запуск одного-двох дронів — це добре, але варто вдаватись до більших дій.

"Щось згоріло, звичайно, добре, але треба, щоб було так, як вони нас… Ну, хоча б кілька десятків на добу упродовж, скажімо, пів року…", — сказав експерт.

Раніше "Телеграф" писав, що атака безпілотників на Смоленський авіаційний завод є операцією української розвідки. Цей об’єкт був однією з цілей.