рф проводить масовану атаку на Україну: застосовують багато груп дронів і не тільки

Читать на русском
Автор
3308
Колаж "Телеграфу"

Увечері 28 листопада в Україні було оголошено масштабну повітряну тривогу. Сирени лунають одразу у кількох регіонах країни. У ЗСУ говорять про атаку дронів одразу з кількох напрямків.

За даними Повітряних Сил ЗСУ, одні з ударних БПЛА ЗС рф заходять у повітряний простір Полтавщини і тримають курс на північний захід. Ще кілька груп літальних апаратів противника зараз перебувають у Дніпропетровській області.

UPD 22:30 Дрони знаходяться в районі Шепетівки Хмельницької області. Тим часом для кількох областей на сході, півдні та в центрі України дали відбій загрози застосування балістичного озброєння, але ракетну небезпеку було оголошено для Одеської області.

Карта тривог на 22:30
Карта тривог на 22:30

Станом на 22:00 в Україні продовжує повітряна тривога в кількох областях. Дрони атакую Вінницьку, Хмельницьку та Кіровоградську області. Як повідомляють у Повітряних силах України, у всіх регіонах, де оголошено тривогу, існує загроза ударних БПЛА типу Shahed.

Крім того, кілька груп ударних БПЛА було зафіксовано в Херсонській та Миколаївській областях. Під час виявлення вони тримали курс на північний захід.

Крім цієї загрози, зазначають у ЗСУ, існує ще й ймовірність застосування балістичного озброєння у таких областях: Сумська, Полтавська, Донецька та Харківська.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що днями росія провела масовану атаку дронами на Київщину. На цей раз окупанти застосували новинку — чорні "Шахеди". Колір цей досягається через карбон, яким обшили БПЛА, щоб зробити його менш помітним для українських сил ППО.