По всій Україні було оголошено повітряну тривогу: чому тривала так довго

Читать на русском
Автор
4056
Українців попросили сховатися у безпечні місця
Українців попросили сховатися у безпечні місця. Фото Ілюстративне фото

Росіяни піднімали не лише МіГ-31К із ракетами, а й ще один важливий літак

В усіх регіонах України близько 12:00 було оголошено повітряну тривогу. З аеродрому у російському місті Моздок злетів літак МіГ-31К, який міг нести гіперзвукові ракети "Кинджал".

Всіх просили перебувати в укриттях до відбою тривоги. Повідомлялося, що повітряна тривога може тривати довго.

О 13:50 у регіонах почали давати відбій тривоги. За інформацією з моніторингових каналів, враховуючи тривалість перебування МіГ-31к у повітрі, ймовірно, дозаправлення літаком-заправником Іл-78 все ж таки відбулося. Ракет у бік України випущено не було.

У моніторингових групах повідомляли, що надзвуковий висотний винищувач-перехоплювач далекого радіусу дії МіГ-31К злетів ще об 11:00. Він тримав курс на Чорне море. Разом з ним у повітря було піднято і дозаправника ІЛ-78, тому повітряна тривога може затягнутися.

МіГ-31К оснащений гіперзвуковими ракетами "Кинджал". Їхня небезпека полягає в тому, що системам ППО важко розпізнавати ці в повітрі та перехоплювати для знищення. Швидкість "Кинджалів" до 12 тисяч кілометрів на годину, що робить їх практично невразливими для ППО.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що у Дніпрі пролунали потужні вибухи. Тривогу оголосили в місті лише за кілька хвилин.