Війна — день 655: українська армія тримає фронт, ворог рветься до Авдіївки

Читать на русском
Автор
9705
Настав новий день спротиву російським окупантам
Настав новий день спротиву російським окупантам. Фото Телеграф

Розповідаємо оперативно про головне за добу

На календарі неділя, 10 грудня 2023 року.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 10 грудня, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Евакуаційну місію з Гази успішно завершено, з небезпечної зони вдалося вивезти 315 осіб, у тому числі 304 українці. З небезпечної зони вдалося вивезти 315 осіб: 304 українці, 2 палестинці, 9 громадян Молдови, повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

22:00 Зеленський 11 грудня розпочне робочий візит до Сполучених Штатів Америки. Як повідомляє Офіс президента України, Зеленський зустрінеться з Президентом США Джозефом Байденом, проведе низку зустрічей і переговорів.

20:00 Російська ракетна атака в ніч проти 8 грудня була зовсім не "пересічною". Про це говорить одразу кілька фактів, повідомляє пресслужба Міноборони Великої Британії. На думку військових цієї країни, ймовірно, цією атакою Росія перейшла до узгодженої кампанії повітряних ударів по об'єктах енергетичної інфраструктури України.

19:00 На півночі оголосили тривогу через активність ворожої авіації поблизу кордонів і, відповідно, загрозу пусків ракет Х-59.

Попередньо, був пуск крилатої ракети у бік Миргорода на Полтавщині.

18:00 За день ворог 4 рази атакував Нікополь. Застосував 3 дрони-камікадзе та обстрілював з артилерії.

Внаслідок обстрілу пошкоджена складська будівля та лінія електропередачі. На щастя, люди не постраждали.

17:00 Військові Російської Федерації сьогодні, 10 грудня, вкотре обстріляли Херсонську область. Внаслідок ворожої атаки було поранено 52-річну жінку. Її госпіталізували. Наразі місцеві медики проводять дообстеження.

16:00 Втрати російських окупантів за тиждень становили 6780 осіб особового складу, а також 690 одиниць озброєння та військової техніки, повідомив перший заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Олександр Павлюк.

15:00 Ситуація на сході України залишається складною, ворог атакує по всій лінії фронту. Українські військові забезпечують стійкість оборони.

Про це повідомляє командувач Східного угрупування військ Олександр Сирський.

13:00 Росія, ймовірно, перейшла до більш масштабної кампанії, спрямованої проти енергетики України. Українська ППО справилася з атакою ворога.

11:00 Ворог на півдні продовжує зміцнення фортифікаційного обладнання позицій. Зокрема підтягує резерви й спостерігає за діями наших захисників на правобережжі.

10:00 Сили ППО збили російську ракету над Криворізьким районом ввечері 9 грудня. Уламки пошкодили підприємство та автівки.

08:00 Втрати ворога

07:00 Ранку! Зібрали для вас новини, котрі ви могли проспати:

  • Цієї ночі в Україні було відносно спокійно
  • Ліванське угруповання "Хезболла" пообіцяло посилити атаки на військові бази Сполучених Штатів на Близькому Сході.
  • Російські війська у складних погодних умовах посилюють наступи і намагаються перехопити ініціативу до президентських виборів у Росії, у той час, як Сили оборони закріплюються на позиціях, де вони не ведуть контрнаступів.
  • За словами головного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна, з коронавірусом в Україні госпіталізують 4 тисячі людей щотижня, пік хвороби припаде на середину грудня.

06:00 Вночі російські окупанти атакували Херсон. У ЗМІ повідомляють, що загарбники вели обстріл центральних частин міста. Інформації про жертв чи постраждалих на цей час немає.

05:00 У небі над Україною все спокійно.

У 110-й ОМБР показали знищення російського наземного дрона за допомогою українського FPV на Авдіївському напрямку. Це перший випадок, коли наземний безпілотник було вражено атакою повітряного БПЛА.

03:00 У Харківській області оголошено повітряну тривогу

Рада Європи планує на наступному засіданні обговорити термінове посилення української протиповітряної оборони. Про це повідомив високий представник ЄС з дипломатичних питань Жозеп Боррель.

"Росія здійснила найбільший ракетний удар по містах України за 2 місяці. Є необхідність посилення Збройних Сил України, в тому числі систем ППО. На наступному FAC ми обговоримо зобов’язання ЄС у сфері безпеки, разом із пропозиціями щодо збільшення нашого внеску у військовий потенціал України", – написав він.

01:00 Останній безпілотник знищено у небі над Хмельниччиною.

Наразі повітряних тривог немає, все спокійно.

00:00 Наразі в українському небі тільки один російський ударний БПЛА – у районі Городка Хмельницької області.

Стратегічна авіація росіян неактивна.

Що було в Україні 7 грудня – читайте за посиланням: Війна — день 652: ЗСУ продовжують оборонятися на низці напрямків, росіяни зазнають втрат

Інформацію за 8 грудня дивіться за посиланням: Війна — день 653: ЗСУ б’ють російських терористів, Авдіївка героїчно тримається

Усе, що відбувалося 9 грудня, можна поглянути за посиланням: Війна — день 654: Україна посилює мобілізацію та готується до відключень світла