Історичне привітання: Зеленський вперше привітав з Різдвом за новим календарем (відео)

Читать на русском
Автор
1787
Володимир зеленський
Володимир зеленський

"Українці відзначають Різдво разом та в одну дату, як одна велика родина"

Сьогодні, 24 грудня, на святвечір перед Різдвом президент України Володимир Зеленський звернувся до громадян з вітанням. Це звернення є історичним, адже це перший рік, коли вся країна відзначає Різдво по-новому після перенесення свят.

Про що сказав президент у своїй святковій промові

"Різдво — це свято, яке має багато відтінків. Це велике церковне, народне та сімейне свято. Але вже другий рік, як українці дізналися ще одну його форму. Воно має інший настрій, інший контекст, інший присмак. І не така зараз сімейна вечеря. Тому, що не всі зараз вдома і не всі мають дім. Стало важливіше не які страви на столі, а які люди за ним".

"Як важливо, щоб ті, хто зараз захищає Україну були на зв’язку…як радісно побачити на екрані галочки, які означають, що повідомлення прочитано. Як важливо отримати відповідь від них".

"Як змінилися наші цінності та традиції. Як сьогодні важливо не стільки те, як ми прикрашаємо домівки, а те як захищаємо їх та прибираємо з них "сміття" — вимітаємо ворога з них".

Як змінилися бажання наших дітей. Від звичайних "аби тато швидше повернувся з роботи", до "аби би тато повернувся" Хоч би повернулися всі батьки, чоловіки, брати та дідусі, матері, дружини та сестри… Усі наші воїни світла, ангели-охоронці, які доводять нам щодня: добро переможе, світло переможе. Ті, хто доводять: чудеса існують. Але ми маємо творити їх самі".

"Сьогодні всі українці разом. Відзначаємо Різдво разом. В одну дату, як одна велика родина".

"У непрості часи, коли захищаємо свою землю і долаємо шлях до свободи, у тому числі духовної. Свободи нашої віри від ідеології рабства. Від культу, який не має нічого людського і нічого святого. Який несе насильство, агресію та ненависть… І який ми переможемо".

"Зараз я перебуваю в Києво-Печерській лаврі. Велична. Знакова. Наша".

"Зло програє… Це наша спільна мета, спільна мрія і саме за це сьогодні — наша спільна молитва" .

"Щоб вродила наша Україна. Перемогою та миром. Дай бог

Зі святом, дорогий український народе. Христос рождається. Славимо його".

Нагадаємо, раніше ми писали про підготовку віруючих до Різдва, популярні міфи і головні страви свята.