"Пам’ять не спалиш ракетами": Порошенко пообіцяв відновити музей Шухевича після російського обстрілу

Читать на русском
Автор
4785
Музей Шухевича
Музей Шухевича

Пам’ять про видатних українців має бути збережена

П’ятий президент України Петро Порошенко заявив, що профінансує відновлення музею Романа Шухевича у Львові та університету у Дублянах, де навчався Степан Бандера.

Як повідомив політик у своєму Facebook, усі необхідні витрати будуть профінансовані із коштів Фонду Порошенка, щоб зберегти пам’ять про видатних діячів української історії для нащадків.

Зокрема, він нагадав, що росіяни знищили не просто музей, а штаб-квартиру колишнього Головнокомандувача УПА, місце, де формувалася ідея української державності.

"Росіяни як справжні нацисти знищують нашу національну памʼять. Це і музей Марії Примаченко, і музей Сковороди, і університет, де вчився Бандера. Але памʼять не спалиш ракетами", — написав він.

Як повідомлялося раніше, удару дронами по Львівській області було завдано новорічної ночі, а заразом на день народження лідера націоналістичного руху Степана Бандери. Під удар потрапили університет у Дублянах, де 100 років тому навчався Бандера та музей Романа Шухевича на вулиці Білогорща. Хоч обійшлося без постраждалих, але сам музей було повністю знищено, а разом із ним і меморіальні речі Романа Шухевича.