Зеленський зустрівся з Блінкеном: нагадав про дві особливо важливі речі (відео)

Читать на русском
Автор
Володимир Зеленський та Ентоні Блінкен Новина оновлена 16 січня 2024, 19:17
Володимир Зеленський та Ентоні Блінкен. Фото Офіс президента України

Зустріч не була анонсована раніше

У вівторок, 16 січня 2024 року, президент України Володимир Зеленський зустрівся з держсекретарем США Ентоні Блінкеном на економічному форумі у Давосі (Швейцарія). Український лідер отримав запевнення, що Вашингтон і надалі продовжить підтримку Києва.

Про це йдеться в офіційному Телеграм-каналі президента Володимира Зеленського. Він назвав цю зустріч змістовною, подякував президенту США, Конгресу та всьому американському народу.

Сценарій війни між Росією та НАТО

Зеленський із Блінкеном обговорили важливі питання подальшої співпраці в оборонній сфері. Особливу увагу приділили посиленню протиповітряної оборони (ППО) та далекобійним здібностям.

"Ми рішуче налаштовані зберегти підтримку України і ми тісно працюємо з Конгресом (для узгодження нового пакету допомоги Києву)", — сказав Блінкен.

Держсекретар США заявив, що європейські колеги теж дотримуються такого самого підходу. Вони готові підтримувати Україну до перемоги.

"Я знаю, що наші європейські колеги зроблять те саме", — сказав Блінкен.

Зустріч Володимира Зеленського та Ентоні Блінкена

Нагадаємо, що українську "Формулу миру" обговорюють на Всесвітньому економічному форумі у Давосі, який стартував 15 січня 2024 року. У понеділок президент України Володимир Зеленський прилетів до Швейцарії. У його планах був виступ на цьому форумі та зустріч із лідерами країни.

Як писав раніше "Телеграф", Україна разом зі Швейцарією розпочали підготовку до Глобального саміту миру. Раніше "Формулу" обговорювали на рівні радників.