Жителі окупованого Армянська скаржаться на нові хімвикиди

Читать на русском
Автор
Жителі окупованого Армянська скаржаться на нові хімвикиди Новина оновлена 13 червня 2023, 12:04

В анексованому Криму жителі Армянська скаржаться на нові хімічні викиди у повітря, лікарі діагностують ураження хімічними речовинами.

Жителі Армянська в анексованому Криму скаржаться на нові хімічні викиди у повітря. Як повідомила телефоном "Громадському" мешканка міста Катерина Пивовар, характерний запах відчувався у місті вранці 10 жовтня. Її разом із дітьми доправили до міської лікарні зі скаргами на подразнення хімічними речовинами.

Пивовар стверджує, що відчуває "паління в очах" та отримала "опіки слизової оболонки носа".

За її словами, лікарі діагностують саме ураження хімічними речовинами.

"Лікарка написала, що алергічна реакція на токсичні речовини. Прописала Супрастин, виводити токсини, пити полісорб", — розповіла жінка.

Пивовар додала, що лікарі радять їхати з міста. Жителі Армянська кажуть, що це не перший рецидив після зняття надзвичайного стану. Про ознаки викидів повідомляють і юзери соцмереж.

"Сьогодні вранці знову коричневі рідкі опади на балконних поверхнях та кислий запах", — пише у соцмережі Сергій Самарін.

Нагадаємо, в окупованому Криму в ніч проти 24 серпня в Армянську сталися викиди невідомої отруйної речовини, що призвело до різкого погіршення здоров’я місцевих жителів. На металевих предметах, дахах будинків, на листі дерев утворився маслянистий наліт, що має жовтуватий відтінок. Спочатку представники окупаційної влади не визнавали проблеми, проте 4 вересня "кримська влада" вперше заявила, що гранично допустима концентрація сірчистого ангідриду в Армянську та прилеглих селищах перевищила норму. У Херсонській області також було зафіксовано факти хімічного забруднення повітря та ґрунту.

На 12-й день екологічної катастрофи так звана влада Криму "припинила" на два тижні роботу заводу "Титан" у Армянську. Дітей шкільного віку та дошкільнят з матерями розпорядилися відправити у санаторії. Внаслідок викиду хімікатів в анексованому Криму на материкову частину України виїхали 59 людей. Також повідомлялося, що через викиди хімікатів постраждав 61 український прикордонник.