П’яні військові влаштували стрілянину в поїзді і затримали його на 6 годин: деталі НП, фото

Читать на русском
Автор
2054
П’яні військові влаштували стрілянину в поїзді і затримали його на 6 годин: деталі НП, фото Новина оновлена 11 липня 2023, 15:16

Двоє військових уночі почали стріляти з табельної зброї по дверях купе поїзда, а потім забарикадувалися і відмовлялися здаватися.

Двоє військовослужбовців Збройних сил України у стані алкогольного сп’яніння відкрили стрілянину у купе пасажирського поїзда № 126 Костянтинівка – Київ із табельної зброї. Обеззброювати їх довелося бійцям спецпідрозділу поліції КОРД.

Про це повідомляє "Укрзалізниця" на сторінці у соцмережі Facebook.

"Завдяки злагодженим діям залізничників та Національної поліції України обеззброєні двоє пасажирів потягу № 126 Костянтинівка – Київ – військовослужбовців, які відкрили стрілянину у вагоні. Вказані особи мали дозвіл на носіння зброї. Попередньо встановлено, що постріли були зроблені з табельності. не постраждав", — йдеться у повідомленні.

В "Укрзалізниці" зазначають, що порушників зняли з поїзда спецназівці на станції Красноград (Харківська область). Після проведення слідчих дій потяг продовжив рух маршрутом. За цим фактом порушено кримінальне провадження.

Водночас, Telegram-канал "Типове ХТЗ Харків", який опублікував фото з місця НП, уточнює, що інцидент стався у вівторок уночі.

Поїзд_стрільба

"… о 2:05 співробітники ЗСУ у стані алкогольного сп’яніння здійснили 3-4 постріли з табельної зброї, після чого заблокували вхід у купе, решту пасажирів вагона евакуювали", — йдеться у повідомленні.

Поїзд_стрільба_2

За даними каналу, затримати військовослужбовців вдалося лише за 3 години за допомогою співробітників КОРД. "Військовослужбовців доставлено до Красноградського відділення поліції".

Поїзд_стрільба_3

В "Укрзалізниці" повідомили, що окрім двох затриманих військових у вагоні поїзда перебували ще 11 пасажирів, вони не постраждали.

Поїзд_стрільба_4

"Зараз поїзд затримується в дорозі приблизно на 6 годин. Залізничники докладають максимум зусиль, щоб зменшити його відставання від графіка… Вже зібрано інформацію про пересадки пасажирів зазначеного поїзда. "Укрзалізниця" організує найбільш зручні маршрути стикувань для пасажирів, що йдуть далі залізницею", — додали до компанії.

Водночас у поліції Харківської області пізніше уточнили, що дебош у поїзді влаштували не військовослужбовці ЗСУ, а працівники фельд’єгерської служби Держспецзв’язку.

Як повідомлялося, 2 квітня в Києві чоловік відкрив стрілянину по охоронцю в торгово-розважальному центрі, який попросив його одягнути захисну маску.