У МОН мають намір підняти престиж профосвіти

Читать на русском
Автор
У МОН мають намір підняти престиж профосвіти Новина оновлена 08 серпня 2023, 11:31

Міносвіти має намір підняти престиж професійної освіти, для цього відомство запрошує до співпраці роботодавців.

Міністерство освіти і науки готове максимально підтримати просвітницьку комунікаційну кампанію щодо підвищення престижу робітничих професій та запрошує до співпраці роботодавців. Про це заявила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час зустрічі з керівниками підприємств легкої промисловості, повідомляє прес-служба МОН.

"Сьогодні ми маємо низку проблем, які не дають нашій професійній освіті розвиватися та задовольняти потреби ринку праці. Це і зношеність обладнання, у зв’язку з чим ми щорічно виділяємо інвестиції для модернізації наших училищ та створення НВЦ, це і низька якість самої освіти, щоб це подолати ми оновлюємо стандарти і серйозно залучаємо роботодавців для розвитку дуальної освіти, але цього недостатньо, нам необхідно підняти престиж професійної освіти, щоб вона перестала бути страшною казкою для кожного недисциплінованого учня в школі... Держава має серйозні ресурси для просування такої інформації, але нам потрібна допомога роботодавців, і я запрошую вас до співпраці, зокрема у цій сфері", — сказала Гриневич.

У Держстаті назвали кількість безробітних, які претендують на одну вакансію

У свою чергу, представники підприємств легкої промисловості помітили, що важливо, щоб діти розуміли, що прийшовши на виробництво, вони отримають пристойну, особливо для регіонів зарплату — в середньому 7-7,5 тисяч гривень. Але для підприємців суттєвою проблемою залишається бюрократична процедура оформлення неповнолітніх працівників працювати.