Нацполіція відкрила справу через ролик, на якому вантажівка збиває Зеленського

Читать на русском
Автор
Нацполіція відкрила справу через ролик, на якому вантажівка збиває Зеленського Новина оновлена 26 червня 2023, 14:46

Нацполіція України відкрила кримінальну справу за фактом розміщення у мережі відеоролика, на якій фура збиває кандидата у президенти України Володимира Зеленського.

Національна поліція України порушила кримінальне провадження за фактом розповсюдження відеоролика за участю кандидата в Президенти Володимира Зеленського, в якому його нібито збиває вантажівка.

У поліції повідомили, що під час моніторингу соціальних мереж Національною поліцією було виявлено факти розповсюдження цього ролика, триває перевірка, в рамках якої поліція має намір встановити обставини появи цього відео та осіб, причетних до його замовлення, виготовлення та розповсюдження.

У Нацполіції також зазначили, що готують офіційний запит для надсилання представникам адміністрації соцмереж, які поширили це відео, з вимогою його видалити.

Зазначається, що за цим фактом Головним слідчим управлінням Нацполіції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 346 Кримінального кодексу України – загроза чи насильство щодо державного чи громадського діяча.

У Зеленського запропонували провести дебати з відеозв’язку

Керівник передвиборчого штабу Зеленського Іван Баканов назвав відео моральним тиском на кандидата. Відомо, що ролик був опублікований у Telegram-каналі "Європейське майбутнє України", який закінчується тим, що кандидата у президенти України Володимира Зеленського збиває вантажівку. Ролик змонтований із відео Володимира Зеленського, опублікованого того ж дня.

Зазначається, що у неділю, 7 квітня, на офіційній сторінці Петра Порошенка у Facebook було оприлюднено відео зі зверненням чинного Президента. У пості з відео був заклик реєструватися на сайті euua.org "Європейське майбутнє України".