Менше хліба і цукру, але більше м'яса: нові правила харчування в українських школах (інфографіка)

Автор

Як зміниться харчування в школах після реформи

Реформа шкільного харчування, ініційована Оленою Зеленською, істотно знижує вміст цукру в раціоні шкільного харчування (не більше 10 грамів на 100 грамів (мілілітрів) продукту).

Про це повідомляється на сайті Міносвіти.

Крім того, з 1 вересня 2021 року передбачаються наступні зміни:

  • кількість цукру зменшиться в 2-2,5 рази - до 7,5 г на один прийом їжі;
  • кількість фруктів збільшиться до 100 г на один прийом їжі;
  • кількість хліба на 1 прийом їжі зменшиться з 60-80 г (до 30-50 г).
  • збільшення кількості м'яса передбачається в обсягах двох порцій (при одноразовому харчуванні протягом п'ятиденки) по 70 г, 100 г або 120 г кожна, в залежності від віку дітей;

Збільшення кількості молочних продуктів до однієї порції молока або молочних продуктів щодня, а саме:

  1. 200 мл молока або 125 мл йогурту або кефіру,
  2. або 125 г сиру, або 75 г сиру м'якого,
  3. або 15 г сиру твердого, або 25 г сметани на вибір.

Як повідомляв "Телеграф", раніше в травні минулого року у зв'язку з реформою шкільного харчування на модернізацію і ремонт харчоблоків у школах уряд виділив 400 млн грн.