"Відчепіться від спортсменів з вашою ****ною політикою": олімпійський чемпіон заступився за Магучіх, але був змушений виправдовуватися за свої слова

Автор
538
"Відчепіться від спортсменів з вашою ****ною політикою": олімпійський чемпіон заступився за Магучіх, але був змушений виправдовуватися за свої слова

Горуні дісталося через підтримку Магучіх.

Олімпійський чемпіон Станіслав Горуна вирішив заступитися за українську стрибунку Ярославу Магучіх, якій дісталося через спільне фото з росіянкою Марією Ласіцкене, проте його заяви викликали ще більше обурення.

Відповідне звернення він оприлюднив у себе в Фейсбук.

"Відчепіться від спортсменів з вашою ****ною політикою. Спорстмен займається своїм ремеслом. Фотографія на п’єдесталі з суперником або другом це його частина", - написав він.

Горуна написав, що в спільному фото Магучіх і Ласіцкене ніякої "зради" немає, оскільки спортсменки "потоваришували через конкуренцію і однаково важку роботу над собою".

Його слова викликали багато гніву в мережі, а деякі нагадали, що Магучіх є лейтенантом ВСУ, а Ласіцкене - капітаном ВС РФ.

Після цього Горуна написав ще один пост, щоб пояснити свої слова.

"Привітання на п’єдесталі суперниць/суперників обіймами - це звичний ритуал у всіх видах спорту у всіх країнах. Це традиційний прояв поваги. Я, власне, на цьому і наголошував, але більшість побачило лише заголовок «спорт поза політикою» і почали трактувати за своїми вподобаннями", - додав він.

Горуна також додав, що не применшує заслуг ЗСУ і усвідомлює, що відбувається в Україні в останні 8 років.

Як повідомлялося раніше, в Міноборони обіцяли поговорити з Магучіх після її повернення з Токіо.

Горуна 6 серпня завоював на Олімпіаді бронзову медаль з карате.