Гончаренко: Росія — в’язниця народів, а Кубань, безперечно, стане нашим "островом свободи"

Читать на русском
Автор
2349
Гончаренко: Росія — в’язниця народів, а Кубань, безперечно, стане нашим "островом свободи" Новина оновлена 23 січня 2024, 15:33

Нардеп Гончаренко закликав мешканців Кубані згадати про свою незалежність.

16 лютого 1918 року було проголошено незалежність Кубанської народної республіки, розповів народний депутат Олексій Гончаренко у своєму YouTube-каналі та привітав із цим святом етнічних українців цього регіону.

"Чому нам важливо пам’ятати про Кубані? Кубань — це, по суті, ще одна форма української державності. Ця територія споконвіку пов’язана з Україною та українцями. Наша історія не може бути повною без згадки про Кубані, Зелений, Малиновий клини та всі інші землі, заселені українцями", — сказав він.

"Водночас, Кубань — це нагадування про те, що може статися, якщо ми перестанемо чинити опір. Ідентичність кубанців була стерта внаслідок злочинної політики жорстокої асиміляції Кремля, яку він проводив по всіх підкорених народах. Традицію справжнього козацтва замінили "рядженими". Тому що козаками не можуть себе називати ті, хто прислуговує кремлівському цареві і бореться проти всіх, хто прагне свободи.

США: РФ не зможе добудувати Північний потік-2

У жовтні народні депутати України на чолі з Олексієм Гончаренком створили депутатське об’єднання, яке займатиметься поверненням в українське соціальне та культурне поле етнічних територій, зокрема Кубані.