Видобуток бурштину: Зеленський підписав закон про зниження ставки рентної плати

Читать на русском
Автор
1148
Видобуток бурштину: Зеленський підписав закон про зниження ставки рентної плати Новина оновлена 10 серпня 2023, 08:44

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який знижує ставку рентної плати на видобуток бурштину на 25-30%.

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який передбачає поетапну зміну розміру рентної плати за користування надрами для видобутку бурштину з 25% до 10% до 2022 року.

Як сказано на сайті парламенту, документ було повернено до Верховної Ради за підписом президента 4 березня.

Цей закон є стимулюючим, оскільки передбачає збільшення надходжень до бюджетів за рахунок зниження тиску на сумлінних платників податків.

Законопроект передбачає зниження ставки рентної плати на видобуток бурштину до кінця 2020 року з 25% до 5%. У 2021 році вона збільшиться до 8%, а з 2022 року має вийти на постійний рівень 10%.

Зеленський про новий Кабмін: Не закрито 5-6 принципових вакансій

Як повідомлялося раніше, у лютому Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроект №2241 "Про внесення зміни до статті 265 Податкового кодексу України щодо впорядкування розміру ставки рентної плати за користування надрами для видобутку бурштину".

Раніше президент України Володимир Зеленський закликав Кабінет міністрів розробити та внести до парламенту законопроекти про легалізацію грального бізнесу та видобутку бурштину до 1 жовтня 2019 року.

За оцінками експертів, бюджетні втрати України від нелегального грального бізнесу, видобутку бурштину та вирубування лісу становлять 400 млн дол. на рік.

Нагадаємо, Володимир Зеленський достроково припинив повноваження двох членів Нацради з ТБ та двох перепризначив.