Українського генерала Кривоноса звільнили із РНБО після критики президента (документ)

Читать на русском
Автор
3388
Українського генерала Кривоноса звільнили із РНБО після критики президента (документ) Новина оновлена 28 серпня 2022, 17:36

Володимир Зеленський звільнив заступника секретаря Ради національної безпеки та оборони України Сергія Кривоноса, чим відомий генерал

Володимир Зеленський звільнив генерала Сергія Кривоноса, який раніше розкритикував ідею президента про масову мобілізацію чоловіків і жінок у разі нападу Росії з посади заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

Відповідний указ він підписав у вівторок, 29 грудня.

Згідно з документом, Сергія Кривоноса направлено у розпорядження Міністерства оборони України.

Указ по Кривоносу

Зауважимо, що чутки про звільнення Кривоноса "гуляли" з 2019 року. Але тоді йшлося про звільнення генерала з двох комісій РНБО. Додамо, що 2019 був значущим для Кривоноса і тим, що він виставляв свою кандидатуру на президентські вибори.

2014 року Кривоніс особисто командував обороною Краматорського аеродрому.

Того ж року Кривоноса призначили начальником Управління спеціальних операцій Генштабу ЗСУ. Полковник та його команда розробили стратегію побудови українських сил спеціальних операцій у співпраці з представниками НАТО.

Як повідомляв "Телеграф", раніше президент України Володимир Зеленський припускає мобілізацію жінок, якщо Росія нападе з боку Криму.