Кулеба схвилював пропагандистів Путіна промовою до річниці агресії Росії проти України (відео)

Автор
1121
Кулеба схвилював пропагандистів Путіна промовою до річниці агресії Росії проти України (відео)

Дмитро Кулеба поставив на місце російських пропагандистів, заявивши про втрату впливу Росії на Україну

У річницю початку російської агресії в Україні голова МЗС України Дмитро Кулеба записав зворушливе відеозвернення, в якому заявив, що Росія назавжди втратила Україну зі сфери свого впливу, напавши на неї 7 років тому.

Про це йдеться у відповідному відеозверненні, опублікованому в YouTube.

Своє звернення він почав тим, що згадав імена тих, кого вбила Росія - 16-річного Степана Чубенка з Краматорська, військового лікаря з Херсона Ірину Шевченко та ін.

"Сьогодні виповнюється 7 років, як Росія віроломно напала на Україну. Коли Володимир Путін віддав наказ "зеленим чоловічкам" почати захоплення Криму. Але він не врахував головного: він кинув виклик не тільки українській державі, яка тоді була у важкому стані. Він кинув виклик нескореному українського народові", - зазначив Кулеба.

За словами Кулеби, Москва не втримала Україну в сфері свого впливу, а "навпаки, назавжди втратила її".

"Сьогодні Україна продовжує свій розвиток як європейська держава, яка рухається до членства в ЄС і НАТО. Український народ ніколи не питав, не питає і не питатиме ні в кого дозволу вибирати власне майбутнє", - запевнив міністр.

Відеозвернення Кулеби зачепило за живе російських пропагандистів, які тут же розтиражували новину про те, що Москва втратила Київ з-під свого впливу.

РосМИ про потерю влияния РФ на Украину
РосМИ про потерю влияния РФ на Украину
РосМИ про потерю влияния РФ на Украину

Як повідомляв "Телеграф", 3,5 мільйона українців позбулися житла, вимушено переїхавши з окупованого Донбасу, або втратили його під час обстрілів, ще майже три мільйони українців пройшли вимушену паспортизацію і в Криму та на Донбасі.