Зеленський вперше висловився про обстріли Ізраїлю

Автор
Зеленський вперше висловився про обстріли Ізраїлю

Зеленський не зміг пройти повз загострення ситуації на Близькому Сході

Президент Володимир Зеленський закликав зупинити нову хвилю протистояння ізраїльської армії і палестинського угруповання "ХАМАС", що почалося ввечері в понеділок, 10 травня, і яке триває й досі.

Про це він написав в Twitter.

"Небо Ізраїлю – все в ракетах. Деякі міста палають. Є жертви. Багато поранених. Багато людських трагедій. Без смутку й жалю неможливо на все це дивитися", - сказав президент.

За його словами, потрібно негайно зупинити ескалацію заради життя людей.

Відзначимо, тільки за перший день ескалації, 10 травня, по Ізраїлю з Сектора Газу було випущено 150 ракет, які приземлилися на відкритій місцевості або були перехоплені "Залізним куполом". На наступний день, 11 травня, таких ракет виявилося 135. У результаті того, що відбувається, дві ізраїльтянки загинули під час обстрілу Ашкелона. У свою чергу, збройні сили Ізраїлю - ЦАХАЛ - знищили командира ракетних сил Ісламського Джихаду (палестинського угруповання ХАМАС).

Детальніше про це читайте в матеріалі "Телеграфа": "Зняли маски - надягли каски": російськомовні жителі Ізраїлю про те, як проводять ночі під обстрілами і намагаються не збожеволіти (відео)