У Запоріжжі прогримів вибух у житловій багатоповерхівці: є жертва (фото та відео)

Читати російською
Автор
Новина оновлена 11 вересня 2022, 21:38

Постраждалих від вибуху довелося виносити на ношах.

У Запоріжжі стався вибух у житловій багатоповерхівці, внаслідок чого одна людина загинула, а ще троє отримали поранення. Причиною надзвичайної події міг бути газ.

Як повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій, вибух стався близько 4 ранку у п’ятницю, 28 січня, на вулиці Франка в Олександрівському районі Запоріжжя.

По прибуттю на місце рятувальники з’ясували, що у повітря злетіла квартира на 2 поверсі. Попередня причина — вибух газоповітряної суміші. Це призвело до часткового руйнування і сусідніх квартир.

Вибух повністю зруйнував квартиру на другому поверсі
Внаслідок НП загинула одна людина

Під час вибуху у будинку загинула одна людина, а ще двох травмованих довелося виносити на ношах. Крім того, з багатоповерхівки евакуювали 15 мешканців.

Відомо, що біля будинку, де стався вибух, розгорнули штаб з ліквідації наслідків НП. Там працюють усі екстрені служби (ДСНС, поліція, медики, газова служба та обленерго). Мешканцям надається психологічна допомога та вирішується питання щодо їх подальшого розселення.

Рятувальники евакуювали з будинку 15 осіб
Попередня причина інциденту - вибух газоповітряної суміші
Від вибуху постраждали й інші квартири

У поліції регіону з цього приводу зазначили, що трьом потерпілим було надано медичну допомогу, а з будинку евакуювали 15 осіб. Правоохоронці уточнили, що вибух побутового газу стався між другим та третім поверхом. Причини з’ясовуються.

За цим фактом внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.270 Кримінального кодексу України.

Питання про розселення мешканців будинку ще вирішується

Раніше "Телеграф" повідомляв про вибух та пожежу в Косівській лікарні Івано-Франківської області, де у вогні загинуло троє пацієнтів реанімації ковідного відділення та ще троє людей постраждали. З'ясувалося, що причиною трагедії стала заупокійна свічка.