Бензин подешевшав на 8 гривень – у деяких містах різко знизилася ціна на пальне

Читать на русском
Автор
7340
Регіональні мережі АЗС почали знижувати ціни на пальне
Регіональні мережі АЗС почали знижувати ціни на пальне. Фото Відкриті джерела

Одна із мереж АЗС знизила ціну на бензин відразу на 8 гривень

У деяких регіональних мережах АЗС цього тижня відбулося велике зниження цін, так у запорізькій мережі ZOG бензин марки А-95 з покращеними показниками якості та дизельне паливо подешевшали на 8 гривень за літр, до 55 та 57 гривень відповідно. Мережа Prime знизила вартість цих продуктів на 1 гривню – до 53 гривень за літр бензину та до 57 гривень – за літр дизпалива.

Зниження цін відбулося з початку тижня, 4 липня. Про це повідомляє сайт enkorr.ua із посиланням на дані оперативного моніторингу цін на пальне.

На 6-7 гривень за літр подешевшало пальне на дніпропетровській мережі VostokGaz. На станціях Chipo та Mango ціни на пальне опустилися на 0,5-2,5 грн за літр.

Загалом ситуація на українському ринку пального з кожним тижнем покращується, про що свідчить зниження цін в оптовому сегменті ринку. Так, наприкінці минулого тижня бензин у групі в середньому по Україні можна було придбати за 50 гривень за літр, а дизельне паливо – за 52 гривні.

За даними експертів насиченість ринку паливом поки нерівномірна — бензину та дизпалива не вистачає насамперед у східних та центральних регіонах України, а ціна на паливо продовжить падати протягом липня і становитиме до кінця нього 49 гривень за літр бензину та 53-54 гривні за дизпаливо.