Екологічна катастрофа: з'ясувалося, що горіло вночі у Запоріжжі (фото, відео)

Читать на русском
Автор
22523
Пожежу гасили кілька годин
Пожежу гасили кілька годин

Вогонь було видно за багато кілометрів від місця пожежі

У ніч проти 13 вересня в одному з районів Запоріжжя сталася масштабна пожежа. Вогонь спалахнув на території одного з підприємств зі збору та перероблення вторсировини.

Місцеві жителі опублікували в мережі низку фото та відео — дим було видно за багато кілометрів. Більше того, у багатьох районах піднявся жахливий сморід.

Містянам порекомендували зачиняти вікна і зберігати спокій, доки рятувальні служби не погасять пожежу.

Пожежа у Запоріжжі 13 вересня 2022
Пожежа у Запоріжжі 13 вересня 2022
Пожежа у Запоріжжі 13 вересня 2022

UPD 11:00: керівник Запорізької обласної адміністрації Олександр Старух прояснив, що горіли брикети пластикових пляшок на відкритому майданчику підприємства з переробки вторинної сировини. Площа пожежі становила 1000 квадратних метрів, локалізація займання зайняла 2,5 години.

Хто дозволив утилізацію пластику на території обласного центру, хто цим займався та хто контролював, – встановить слідство.

"Горіння вторинної сировини протягом такого тривалого часу в густонаселеному місті може нести важкі наслідки, це локальна екологічна катастрофа. Здоров'я людей під загрозою!", — підкреслив Старух.

Як повідомляв "Телеграф" раніше, у тимчасово окупованій Новій Каховці стався потужний вибух — можливою причиною є потрапляння в склад росіян. Нагадуємо, що Харків та Харківська область у черговий раз зазнали серйозного обстрілу — відомо про загиблих та постраждалих, у мережі публікують фотографії та відео наслідків.