Близькість ЗАЕС не лякає: росіяни знову вдарили по Енергодару (фото наслідків)

Читать на русском
Автор
2447
Жителі Енергодару чогось тільки не натерпілися від росіян за час окупації
Жителі Енергодару чогось тільки не натерпілися від росіян за час окупації

Про жертв поки що нічого невідомо, проте розвідка продовжує шукати дані

Вже не вперше після захоплення російськими солдатами Енергодар Запорізької області опинився без електроенергії та води. Все — через обстріл росіян у ніч на 19 жовтня. Окупанти спочатку били по промисловій зоні, після чого почали крити вогнем безпосередньо житлові масиви самого міста.

Як зазначає мер Енергодару Дмитро Орлов, у населеному пункті пошкоджено одну з електричних підстанцій, також відомо про прильоти по будівлі міськвиконкому. Крім цього, найімовірніше, під час обстрілу постраждали й інші міські будівлі, хоча детальної інформації про це поки немає.

Не повідомляється і про ймовірних постраждалих серед мирного населення. Дані дорозвідуються. Орлов закликав усіх, хто не зміг вибратися з окупованого Енергодару, перебувати вдома та дотримуватись правил двох стін.

Енергодар обстріли міськрада фото
Так виглядає обстріляна будівля міської ради в Енергодарі

Нагадаємо, що містяни залишилися без світла та води (за попередньою інформацією, лише частково) вже вдруге за останній місяць. Росіяни продовжують свій терор, прикриваючись мирними громадянами та незважаючи на близькість Запорізької АЕС.

Зазначимо, що окупанти пояснили прильоти у місті "обстрілами ЗСУ". При цьому, звичайно ж, стверджують, що вогонь вівся з американських HIMARS. За даними пропагандистів, пошкодження отримав міст при в'їзді до Енергодару та підстанція "Промінь".

Енергорад обстріли сьогодні
Результати обстрілів Енергодара

До речі, зазначимо, що лише напередодні стало відомо про чергове викрадення співробітників ЗАЕС. Після того, як додому було повернуто директора станції, наступною ціллю росіян стали ще двоє фахівців ядерного об’єкта.