Зараз такій "смакоті" кажуть рішуче "ні": страви, які ненавиділи майже всі діти СРСР
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Нерідко маленькі громадяни Радянського Союзу навіть не торкались до цих харчів
В дитсадках та школах СРСР часто робили дуже обмежене меню, та й до приготування було багато питань. Раніше ми писали, які найгидкіші страви подавали в радянських їдальнях, а сьогодні перерахуємо харчі, які ненавиділа ледь не кожна дитина тих часів.
Їх список зібрав "Телеграф". Деякі з цих страв цілком корисні та смачні, якщо їх приготувати правильно, але в радянських столових рідко думали про якість та смак.
Молочна лапша
Достойний конкурент манки з грудочками. Як тільки у СРСР не називали цю страву: "молочні макарони", "молочна лапша", "молочний суп".
Проте від назви сенс не змінюється. Більшість радянських дітей не любили цю страву. Макарони розварювались, цукру завжди було мало, а молоко добре розбавляли водою. Навіть ті діти, які любили молочну кашу, в їдальнях від неї зазвичай відмовлялись.
Перлова каша
Цю страву в їдальнях ненавиділи і діти, і дорослі. Особливо ненависною вона була для солдатів радянської армії, бо нею їх частіше за все і годували.
Щоб перловка була смачною, її треба умудритись приготувати, додати смачну зажарку з шкварками. Звісно, у Радянському Союзі старались економити, тому готували звичайну кашу, а до неї подавали консервовані овочі чи хлібні котлети.
Горохове пюре
Горох ― чудове джерело білка. У СРСР його часто використовували замість дорогого м’яса. Інколи з нього варили горохове пюре, інколи ― суп.
Проблема була у приготуванні. Радянські кухарі старались максимально економити, тому до горохового пюре не додавали достатньо зажарки. Про шкварки чи шматки м’яса навіть не йдеться. А у "чистому" вигляді така страва була зовсім несмачна, ще й важка для перетравлення.
Смажена печінка
Ще одна страва, яку не люблять багато дітей та дорослих. Навіть велика користь цього продукту не змушувала дитину з’їсти навіть шматочок. І якщо вдома ще можна було врятувати смак страви, то в їдальнях ― без варіантів.
Томатне морозиво
Сучасна дитина такій смакоті сказала б рішуче "ні". Щоправда, і в СРСР не було багато фанатів такого десерту. Морозиво робили з томатної пасти, агар-агару та замороженої основи. А ризик переплутати його з полуничним чи ягідним був достатньо великим. Майже усі діти, які спробували хоч раз томатне морозиво, швидко записували цей десерт у чорний список.
Раніше "Телеграф" повідомляв, які продукти у СРСР було важко дістати. Щоб їх придбати треба було мати зв’язки.