Українців попередили про "брудний" дощ: чи небезпечно це для людей

Читать на русском
Автор
1420
Прогноз погоди в Україні Новина оновлена 27 травня 2024, 10:33
Прогноз погоди в Україні. Фото Pixabay

Опади будуть "кольоровими" через пил з Сахари

Українців попередили, що найближчим часом країну можуть накрити "брудні" дощі. Люди можуть спостерігати помутніння неба, видимість також може погіршитися.

Однак боятися такої аномалії не варто, оскільки ці опади не є небезпечними. Про це повідомив синоптик Ігор Кібальчич, пише Meteoprog.

Він спрогнозував, що протягом 27-28 травня очікується надходження пилу із пустельних районів Середньої Азії на територію України. Так, у деяких районах це явище може навіть надавати хмар жовтого відтінку. При цьому дощові краплі утримуватимуть цей пил і не будуть кристально чистими. Метеорологи кажуть, що завдяки цьому дощу атмосфера очистилася, концентрація пилу повітря не перевищена.

У свою чергу фахівець у галузі зміни клімату та довгострокового прогнозу погоди Вазіра Мартазінова зазначила, що пісок, що сипиться з Сахари і доходить до нашої країни, явище досить рідкісне. Воно підпорядковується атмосферній циркуляції. Тому слід чекати ще кілька таких випадків влітку.

Раніше "Телеграф" розповів своїм читачам, що якою буде погода у найбільших містах України в останній понеділок травня. У половині областей пройдуть дощі із грозами. Температура повітря трохи знизиться.